Malaysia Naik Satu Anak Tangga Ranking FIFA

Mesti Baca

Keputusan seri tanpa jaringan dengan Myanmar, Sabtu lepas, menyaksikan tiada perubahan ketara pada kedudukan Malaysia dalam ranking terbaru Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA) hari ini.

national football team

Skuad Harimau Malaysia hanya naik satu anak tangga untuk menghuni kedudukan ke-173 pada bulan Jun manakala di peringkat Asia, skuad kendalian Datuk Ong Kim Swee turut naik satu anak tangga untuk berada pada kedudukan ke-31 dalam kalangan 46 negara.

Di peringkat ASEAN, Thailand menduduki tangga ke-117, Filipina (120), Vietnam (133), Singapura (149) dan Myanmar di tangga ke-161.

bola

Untuk rekod, Malaysia berada pada kedudukan ke-171 dunia pada Januari dan Februari, 166 dunia (Mac) dan 174 pada bulan April dan Mei.

fifa

Dalam pada itu, Argentina dan Belgium mengekalkan kedudukan di tangga pertama dan kedua selepas masing-masing mengutip 1,503 mata dan 1,384 mata diikuti Colombia di tempat ketigab dengan 1,328 mata.

Ranking FIFA itu melibatkan 209 negara. – Bernama

Terkini

Cantiknya! 5 Selebriti Tanahair Ini Muatnaik Gambar Bertudung Menyambut Ramadan

Bulan yang dinantikannya dalam setahun akhirnya telah tiba. Bulan Ramadhan yang dipercaya penuh keberkatan ini juga akan memberikan keajaiban...

Artikel Berkaitan