Sebelum ini hasrat Rozita Che Wan untuk ke luar negara bagi menyambut kelahiran anak perempuannya yang comel, Aaisyah Dhia Rana di London tak dapat dilaksanakan.

Difahamkan ketika itu Che Ta dihalang untuk keluar negara atas sebab tidak membayar cukai yang tertunggak. Lebih menyedihkan segala persiapan dan tempahan penginapan telah pun siap dilakukan.

Kali ini Che Ta akan menebus semula hajatnya dengan meraikan hari kelahirannya yang ke-44 di kota London. Yang paling penting, Che Ta sudahpun melunaskan segala hutang dan tunggakkan cukai dikenakan terhadapnya. Malangnya percutian kali ini tidak lengkap kerana suaminya Zain Saidin tidak dapat bersama kerana tuntutan kerja.

IKLAN

Zain sedari awal memang tidak dapat menyertai rombongan kami kerana dirinya sudah pun terikat dengan komitmen perniagaannya. Apakan daya, dia memang kena dahulukan kerja. Sedih juga kerana pemergian dan sambutan hari lahir ini tanpa dirinya”

Bagaimanapun, suami sudah mengizinkan saya menyambutnya di sana. Saya sudah melunaskan bayaran cukai tertunggak sebelum ini. Jadi, tiada lagi isu saya tak boleh terbang ke luar negara.

Kredit Foto: Malaymail Onine

Ramai yang kagum dengan sikap Che Ta yang begitu profesional berhadapan dengan Netizen-netizen yang tidak henti mencari kesilapannya. Apa saja yang Che Ta paparkan melalui Instagram, ada saja yang dikecam oleh netizen.

Sejujurnya tidak kisah Che Ta berbelanja mewah untuk keluarga kerana dia bersusah payah untuk meningkatkan pendapatannya. Jika kita mewah sepertinya mungkin kita juga akan melakukan perkara yang sama untuk keluarga.

Sumber  & Gambar IG Che Ta