Mat Over Anggap Tindakan Menampar Sangat Wajar. Ini Reaksi David Teo!

Mesti Baca

Pengarah Filem TV David Teo berkata, beliau tidak akan mengambil apa-apa tindakan undang-undang terhadap pelakon & pelawak Sulaiman Yassin yang menampar dia semasa Transformasi Negara acara 2050 (TN50) dialog di Seri Perdana, malam tadi, Harian Metro melaporkan.

Kejadian ini seperti sebuah drama yang tidak boleh dilupakan oleh rakyat Malaysia yang menyaksikan Rosyam Nor sebagai moderator.

“Saya hanya menyahut permintaan dari Rosyam untuk ke pentas, dan dia memberi tumpuan pada audien yang duduk di hadapan. Saya juga mahu minta Perdana Menteri menjawab beberapa soalan.

“Tiba-tiba, dia (Sulaiman) bergegas dan menampar saya,” katanya melalui portal Free Malaysia Today

“Saya tidak akan mengambil apa-apa tindakan undang-undang terhadap Sulaiman dan juga telah memaafkan tindakannya,” katanya.

Walaupun kedua-dua veteran industri kemudian membuat di hadapan Najib dan Rosyam, bersalaman dan meminta maaf atas tindakan mereka, Sulaiman seolah-olah yakin dia betul dalam apa yang telah dilakukannya.

“Saya tak rasa apa yang saya lakukan adalah keterlaluan kerana ia dilakukan untuk mengajarnya orang yang tidak menjaga adab. Tindakannya wajar kerana pemimpin kami yang telah menjadi tuan rumah acara itu.

“Saya tidak menyesal kerana sikap David tidak menghormati Perdana Menteri dan Rosyam Nor sebagai moderator. Sebagai rakyat Malaysia, kita harus menunjukkan akhlak yang lebih baik dan rasa hormat, ” Sulaiman, yang lebih dikenali sebagai Mat Over, kepada Harian Metro.

Rosyam, yang merupakan seorang pengarah dan pelakon, berkata beliau malu dengan kejadian itu dan telah memohon maaf kepada Najib juga.

Majlis diteruskan selepas terhenti sementara kerana perbalahan, dan pada akhir sesi dialog itu, kedua-dua lelaki telah dibawa masuk ke dalam dewan lagi, di mana mereka memohon maaf kepada Perdana Menteri.

A video kejadian itu juga telah tersebar luas di media sosial.

Sumber

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan