Laudya Cynthia Bella belum pun setahun putus dengan bekas kekasihnya Afif Kalla, kini dia merancang untuk berkahwin. Tapi kini khabarnya Bella bakal menikah dengan Engku Emran Engku Zainal Abidin pada pertengahan September 2017.

Khabar ini beredar dari salah dia akaun Instagram, Malaysia 1 News. Dalam keterangan gambar tertulis bahawa Bella dan Emran akan menikah di Malaysia. Pasangan ini bakal berkahwin pertengahan bulan depan secara tertutup di sebuah lokasi yang dirahsiakan di ibu negara.

IKLAN

https://www.instagram.com/p/BXesguJF2i2/?hl=en&taken-by=malaysia1news

Kegagalannya dengan Afif sepertinya bukan halangan bagi Bella untuk melanjutkan hidup. Ia kembali merajut asmara, malah mahu membina rumah tangga dengan lelaki idaman.

Punca Afif dan Bella Putus!

Menurut Tribunews, Ada isu yang mengatakan pasangan ini tidak mendapat restu orang tua Afif menjadi punca keretakan hubungan ini. Ibu Afif dikhabarkan tidak setuju jika Bella menjadi menantunya. Selain itu, video yang menyaksikan Afif berpesta bersama teman-teman wanita antara faktor hubungan pasangan ini goyang. Kelihatan ada kelibat empat orang wanita yang bernyanyi bersama Afif sambil menunjukan sebuah minuman berwarna kuning yang mirip minuman beralkohol.

Sudah Ada Pengganti 

Jika Bella sudah ada penggantinya iaitu Engku Emran, Afif juga sudah menemui kekasih baru iaitu seorang pelakon jelita. Menurut laporan dari Tribunews, Afif kini sering membawa wanita ini yang bernama Tistha Nurma.  Rata-rata netizen yang melihat Tistha, menganggap dirinya mirip dengan Bella.

Tistha ini merupakan pendatang baru dalam dunia hiburan di Indonesia. dan namanya belum ramai dikenali masyarakat seperti Bella.