Malang tidak berbau, begitu lah yang terjadi pada beberapa artis popular ini yang pernah menggemparkan dunia hiburan kerana kes meragut nyawa orang lain. Ternyata nasib malang menimpa mereka sehinggakan rasa trauma seumur hidup. Berikut 5 artis popular pilihan murai.my yang pernah terpalit dengan kontroversi ragut nyawa orang lain.

Caitlyn Jenner

Pada 2015, Caitlyn Jenner, yang waktu itu masih digelar nama Bruce Jenner, terlibat dalam satu kemalangan lalu lintas yang meragut nyawa seorang lelaki.

IKLAN

Caitlyn Jenner dianggap melarikan diri dari tuduhan jenayah yang dilakukannya. Untuk itu, dia nyaris menghadapi hukuman berat.

Salman Khan

Bintang terkenal Bollywood, Salman Khan dijatuhi hukuman penjara lima tahun dalam kes langgar lari yang menyebabkan seorang gelandangan terbunuh pada tahun 2002.

Shahrukh Khan

Pelakon Shah Rukh Khan bersama penerbit filem “Raees”, Excel Entertainment, telah dituduh penyebab kematian seorang lelaki di stesen kereta api Vadodara semasa promosi filem itu.

Fahreed Khan Pathan telah meninggal dunia akibat serangan jantung selepas dia sesak nafas terperangkap di khalayak orang ramai di stesen kereta api untuk melihat kelibat pelakon tersebut.

Jim Carrey

Jim Carrey kehilangan kekasihnya, Cathriona White, kerana bunuh diri pada 2015 lalu. Kini, aktor ini dituduh jadi penyebab Cathriona meninggal dunia. Cathriona ditemukan maut di kediamannya di Los Angeles. Di sekitar tubuh wanita yang meninggal dunia di usia 28 tahun itu menemukan sejumlah ubat yang dijangka diambil sebelumnya hingga overdos.

Matthew Broderick

Kejadian ini telah lama berlalu. Pada 1987, bintang filem Matthew Broderick dalam perjalanan memandu kereta dengan kekasihnya, Jennifer Grey di wilayah Irlandia Utara.

IKLAN

Lebih menyedihkan, dua wanita itu maut. Kekasih Matthew baik-baik saja, manakala bintang Godzilla versi 1998 itu cedera luka di kaki.

Sumber Liputan6