Seperti yang dijanjikan, penyanyi Hafiz Hamidun tampil memberi kenyataan balas mengenai spekulasi hubungan dan isteri, Joy Revfa atau nama sebenarya Siti Arifah Amin.

Di dalam sidang media yang diadakan di pejabat Hafiz Hamidun, penyanyi ini telah mengemukakan sebanyak 12 perkara dan juga bukti berkaitan soal pembatalan perkahwinan beliau dengan usahawan kosmetik berkenaan ;

 1. Joy  berkata kepada Hafiz bahawa dokumentasi cerai masih tiada dan bekas suami beliau seolah-olah tidak mahu meneruskan penceraian tersebut.
 2. Joy tahu mengenai ketiadaan dokumentasi tersebut sehinggalah pada hari pernikahan  Hafiz Hamidun dan Joy Revfa.
 3. Hafiz telah mendesak Joy untuk menyelesaikan masalah tersebut dengan kadar segera. Pernikahan mereka diteruskan setelah Jabatan Agama Islam Petaling Jaya berpuas hati dan meneliti dokumen pernikahan yang difailkan.
 4. Hafiz meminta surat perceraian tersebut selepas majlis akad nikah mereka dan turut meminta Joy menandatangani surat aku janji. Setiap kali Hafiz meminta surat tersebut, pelbagai alasan telah diberi oleh Joy Revfa.
 5. Sehinggalah keraguan Hafiz sampai ke kemuncak dan mereka suami isteri telah ke Pejabat Agama Songkla, Thailand untuk memfailkan perceraian taklik Joy Revfa dan bekas suami.“Perceraian di antara mereka pun, menurut Siti Arifah kepada Hafiz adalah melalui aplikasi Whatsapp yang dikirim oleh Mohd. Rayos. Taklik diterima dan Joy Revfa disahkan jatuh talak 1 pada 13 Julai 2018
 6. Pada 8 Ogos, Hafiz Hamidun telah ke pejabat agama Petaling untuk dapatkan siasatan perkahwinan beliau dan mendapati Joy masih lagi dalam ikatan perkahwinan bersama bekas suami terdahulu walaupun beliau dan Hafiz sudah mendirikan rumah tangga.
 7. Laporan perkahwinan sebanyak 2 muka surat untuk bubarkan perkahwinan mereka telah difailkan kerana Joy Revfa masih lagi menjadi isteri kepada bekas suami nya. Hasil perbincangan bersama yang turut disaksikan keluarga Joy, Hafiz bersetuju untuk bertanggunjawab dengan membubarkan perkahwinan mereka secara tertutup.
 8. Namun pada Isnin 21 Ogos, seperti yang dibincangkan oleh Hafiz dan Joy, Hafiz ingin membubarkan perkahwinan mereka di Mahkamah Syariah Petaling namun dibatalkan kerana Joy Revfa terlebih dahulu memfailkan pembubaran ini pada jumaat, 18 Ogos.
 9. Pada 22 Ogos, Hafiz Hamidun telah melantik peguam Syarie berkenaan tuntutan farakh nikah
 10. Hafiz telah memberitahu untuk tidak akan mengeluarkan sebarang kenyataan keperluan kerana beranggap tiada kepentingan dan sebarang fakta yang keluar mungkin akan mengelirukan
 11. Tiada sebarang penjelasan susulan akan dibuat oleh Hafiz sehingga mahkamah mengeluarkan keputusan

Di dalam sidang media yang sama, Hafiz Hamidun turut mengaku beliau tidak pernah tinggal bersama Joy Revfa dan juga tidak pernah menjalankan sebarang aktiviti suami isteri kerana masih ragu-ragu dengan status isteri beliau.

Sumber Instagram Hafiz Hamidun 

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry