Setiap pasangan kekasih mahupun suami isteri menunjukkan rasa sayangnya dengan berbagai macam cara, salah satunya dengan berciuman. Namun apa yang terjadi jika ciuman tersebut dilakukan di depan umum?

Seperti yang dilakukan beberapa artis dan selebriti di Malaysia. Ada yang melakukannnya di depan umum, ataupun gambar tersebut tidak sengaja tersebar kerana sebuah kejadian. Berikut 7 Foto Ciuman Bibir Hot Artis Malaysia yang pernah menghebohkan dunia maya.

1. Ashraf Sinclair & Bunga Cinta Lestari

Ashraf Sinclair jejaka dari Malaysia tetapi menetap di Indonesia nampak berciuman dengan isterinya.Foto tersebut memperlihatkan pasangan ini sendang bercumbu di tepi pantai dan dipercayai gambar itu tersimpan di handphone berkamera miliknya yang hilang.

2. Awal Ashaari & Scha Al-Yahya

Gara-gara memuat naik foto bergambar mesra dan seakan sedang bercium, pasangan Awal Ashaari dan Scha Al-Yahya dikritik teruk oleh sesetengah netizen.

IKLAN

3. Rozita Che Wan & Zain Saidin

Dalam salah satu gambar percutian Rozita Che Wan dan Zain Saidin ke Paris, ada sekeping gambar yang menunjukkan aksi Zain mencium isterinya.

4. Nora Danish & Nedim

Foto suami pelakon Nora Danish, Nedim mencium mulut isterinya di atas pelamin menjadi viral di media sosial. Foto tersebut jelas menunjukkan Nedim mengucup dibahagian mulut sambil memegang bahagian mukanya sejurus sejurus selesai majlis akad nikah.

5. Marion Caunter & SM Nasaruddin

Walaupun pelbagai berita kurang enak mengenai rumahtangga mereka, namun pasangan ini sentiasa nampak romantis menerus IG. Marion sempat memuat naik gambar cium mulut bersama Nasa ketika bercuti.

6. Sharifah Sakinah & Alif Adha

Tindakan Sharifah Sakinah yang memuat naik foto bercium bersama suaminya , Aliff Adha sebelum ini di akaun Instagramn miliknya mengundang pelbagai reaksi negatif daripada peminat. Walaubagaimanapun, beliau sama sekali tidak terkesan apabila menerima kritikan tersebut kerana menganggap isu berkenaan sangat remeh.

IKLAN

7. Johan Raja Lawak & Ozlyn

Johan telah pun mencium mulut isterinya, Ozlyn ketika namanya diumumkan sekaligus menyebabkan orang ramai mempertikaikan tindakannya itu. Walaupun hubungan mereka adalah suami isteri, ramai yang beranggapan aksi tersebut tidak wajar dipertontonkan secara live.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry