5 Atlet Wanita ini sedang hangat diperbincangakan di dunia maya sejak berlangsungnya Sukan SEA ke-29 di Malaysia.Mereka bukan sekadar meraih pingat emas dalam acara masing-masing tetapi kesemua mereka memiliki raut wajah yang jelita dan penampilan yang menarik. Justeru itu mereka tidak hanya pintar berkaitan dalam hal olahraga namun juga mampu menarik perhatian dikalangan rakyat Malaysia hingga membuatkan kaum lelaki terpikat.

Siapakah mereka, jom lihat 5 atlet pilihan murai.my yang berjaya membawa pingat emas hingga membanggakan rakyat seluruh Malaysia. Jangan sampai anda berkedip!

1. TERJUN: PANDELELA RINONG – 10m Platform Wanita

Pandelela Rinong ialah seorang atlet Malaysia bagi acara terjun. Beliau menjadi wanita pertama Malaysia pembawa bendera di Upacara Pembukaan Sukan Olimpik Musim Panas 2012 di London.

2. TERJUN: LEONG MUN YEE – 10m Platform Seirama Wanita

Leong Mun Yee, lahir pada 4 Desember 1984 di Negeri Perak, Malaysia. Pada Sukan Olimpik Musim Panas 2012, dia telah mentyertai acara 10 m platform segerak dengan pasangannya Pandelela Rinong

IKLAN

3. GIMNASTIK – BERIRAMA : KOI SIE YAN – Keseluruhan Individu

Atlet gimnas negara, Koi Sie Yan memenangi pingat emas dalam acara disiplin gelung individu berirama wanita di Pusat Dagangan dan Pameran Antarabangsa Malaysia (MITEC)

4. SKUASY: RACHEL ARNOLD – Perseorangan Wanita 

Jaguh skuasy negara, Rachel Arnold beraksi cemerlang untuk memburu dua pingat emas di Sukan SEA.

5. RENANG SEIRAMA: LEE YHING HUEY – Teknikal Duet dan Rutin Bebas

6. GIMNASTIK – ARTISTIK: FARAH ANN ABDUL HADI – Senaman Lantai Wanita 

Beauty with talent! Itulah perkataan yang sesuai untuk menggambarkan Farah Ann Abdul Hadi yang sekali lagi mengharumkan nama negara apabila berjaya mendapat pingat emas semalam( 23 Ogos) bagi acara senaman lantai Sukan SEA 2017.

IKLAN

Demikianlah diantara 5 Atlet Wanita yang boleh dianggap altet tercantik di Malaysia pilihan pembaca murai.my dan jangan lupa untuk berkunjung kembali melihat update informasi terbaru lainya.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry