Sudah bukan menjadi rahsia jika kehidupan glamor dan hiburan malam di kalangan pemain bola sepak dunia seperti Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, dan lain-lain. Banyak diantara mereka yang juga gemar berpesta, mungkin untuk meraikan kemenangan maupun sekadar berhibur santai. Ketika berpesta, kehadiran perempuan penghibur atau pekerja seks komersial sudah pasti jadi langganan bintang-bintang bola sepak ini.

Setidak-tidaknya ada 4 wanita pekerja seks yang diketahui sering melayani para bintang kegilaan wanita ini. Mereka pelacur profesional dengan bayaran yang cukup tinggi. Nak tahu siapa sahaja mereka? Nombor 3 kesukaan Cristiano Ronaldo!

4Zahia Dehar, Gadis Kesayangan Ribery dan Benzema

Pada tahun 2009 yang lalu pemain Perancis Franck Ribery dan Karim Benzema melanggan seorang pelacur untuk melayani mereka sekaligus. Namanya Zahia Dehar berusia 19 tahun. Wajahnya sangat eksotik, kacukan Timur Tengah dan Eropah, bikin Ribery dan Benzema terbuai. Gadis itu bersetuju untuk melayani mereka dan mengaku sudah berusia 19 tahun.

IKLAN

Di Perancis, pelacuran dibenarkan, namun hanya untuk yang berusia 18 tahun ke atas. Terbongkar apabila ternyata Zahia baru berusia 16 tahun saat itu! Ribery dan Benzema terjerat dengan kes itu kerana melanggan gadis bawah umur.

Kelakuan mereka masuk kategori pedofilia lantaran melakukan hubungan seks dengan wanita yang belum dikategorikan dewasa. Ribery dan Benzema pun didenda atas perbuatan melanggar hukum meski keduanya merasa terperangkap dengan penipuan Zahia.

3Eglantine-Flore Aguilar, Pelacur Kegemaran Mario Balotelli

Pemain bola sepak yang kini bergabung dalam kelab OGB Nice Perancis itu sememangnya dikenali sebagai ‘bad boy’ dan buaya darat. Termasuk rutin menggunakan khidmat pelacur profesional.

Salah satu wanita yang sempat melayani Balotelli bernama Eglantine Flore Aguilar. Dia juga yang membongkar hubungan dirinya dengan Balotelli.

2Tyese Cunningham, Pelacur dijadikan teman wanita oleh Cristiano Ronaldo

Peristiwa ini bermula pada 2007 saat Cristiano Ronaldo masih di Manchester United. Dia merayakan kemenangan MU dengan rakannya seperti Luis Nani dan Anderson. Ronaldo langsung melanggan 5 orang pelacur sekaligus untuk menghangatkan malamnya.

Salah satu yang menarik hati Ronaldo yakni pelacur bernama Tyese Cunningham. Mereka pun akhirnya rapat dan menjadi kekasih.

1Jenny Thompson – Pelacur yang rapat dengan Wayne Rooney

Jarang dengar berita negatif mengenai bintang bola sepak dunia ini, ramai peminat Wayne Rooney terkejut mendengar pengakuan seorang pelacur bernama Jennifer Thompson. Dia memberitahu sepanjang Julai hingga Oktober 2010, bekas striker Manchester United ini melanggan Jenny untuk melayani hubungan seks. Malah sesekali Rooney minta bertiga dengan pelacur lain bernama Helen Wood.

Yang mengejutkan ketika itu isteri Rooney, Coleen tengah hamil anak kedua namun akhirnya keguguran. Dari hasil menemani Rooney selama 4 bulan, Jennifer mengaku hamil dan mengatakan itu anak dari Wayne Rooney. Hingga kini Rooney memilih diam seribu bahasa untuk melarikan diri dari kes itu.

IKLAN

[Sumber Complex.com101greatgoal, The SunDailymail ]