Dahulunya sebelum bergelar penyampai radio, nama Ijoy Mushiro atau nama sebenarnya Mohd Ijoy Bin Mushiro dikenali sebagai individu yang suka memuat naik gambar serta status yang pelik-pelik sehingga membuatkan dirinya terkenal gara-gara tindakannya itu tidak disukai netizen.

Selepas popularitinya meningkat naik, anak muda dari Kelantan ini diambil menjadi pelakon tambahan bagi menjayakan beberapa jenama produk seterusnya kini menjadi penyampai radio di Manis FM.

IKLAN

Walaupun bergelar penyampai radio, Ijoy masih lagi meneruskan sikap beliau dengan memuat naik status yang kadangkala terlampau kasar dan terlalu membanggakan diri.

Boleh dikatakan ini satu trademark bagi Ijoy sehingga pernah dilabel sebagai ‘batak populariti’ oleh sebuah portal hiburan.

Malah disetiap gambar yang dimuatnaik oleh Ijoy akan dihentam oleh netizen. Mungkin Ijoy boleh memuat naik status yang ‘kena dengan fakta’ dan gambar yang sedikit sopan kerana sebagai seorang selebriti segala gerak geri dan perilaku akan diperhatikan dan dengan memuat perkara yang sedemikian hanya mengundang persepsi negatif dikalangan netizen. Semoga terus sukses Ijoy!