Tak habis lagi cerita pernikahan Laudya Cynthia dan Bella Engku Emran. Pernikahan tersebut dilangsungkan di Kuala Lumpur dan dihadiri oleh orang-orang terdekat kedua mempelai.

Selain momen-momen romantis di pernikahannya dengan Engku Emran, gaun pengantin yang dipakai Bella juga jadi pusat perhatian. Bella terlihat anggun dengan gaun putih cantik yang dipakainya. Anak gadis Engku Emran, Aleesya, juga memakai gaun dengan jenis yang sama. Fashion stylist Bella, Alva Susilo, bercerita di balik pembuatan gaun tersebut.

“Aku fashion stylist-nya Bella. Memang aku yang bawa gaun Bella dari Indonesia. Dress Aleesya juga. Aku make sure Aleesya. Aku juga pakaikan bajunya Bella,” kata Alva Susilo

Melihat halusnya pembuatan di gaun pengantin Bella, pasti ramai yang menganggap gaun tersebut dibuat dengan masa yang lama. Ternyata gaun cantik yang dibuat oleh pereka Biyan itu hanya perlu waktu tiga minggu sahaja untuk membuatnya.

https://www.instagram.com/p/BY18pszhjlh/?tagged=laudyacynthiabella

Alva menjelaskan lebih detail tentang gaun tersebut. Gaun itu hanya lace sahaja disertakan swarovski. dan panjang dress hanya sepanjang kaki sahaja. Cuma tale-nya saja yang panjang sekitar 2 meter. Mungkin itu sebabnya gaun itu boleh disiapkan hanya 3 minggu sahaja! Bijak pereka dia!

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry