Melukis tatu pada tubuh ternyata bukanlah sesuatu budaya di Malaysia lagi-lagi dikalangan umat Islam. Namun pada zaman sekarang, memiliki tatu tidak lagi selalu dikaitkan dengan hal negatif malah tatu dipandang sebagai satu trend atau tampak lebih cool di kalayak umum.

Jadi kini tatu tidak hanya seni, akan tetapi juga menjadi salah satu tren yang kian berkembang saat ini. Kini banyak tempat untuk lukis tatu di ibu kota. Tak terkecuali pada artis, seperti model dan popular ketika ini iaitu Alicia Amin.

Jika dilihat pada gambar-gambar yang dikongsi di Instagramnya, Alicia gemar melukis tatu di bahagian, bahu, leher, dan lengan. Ada sebahagian tatunya berbentuk tulisan.

Ternyata setiap tatu yang dipamerkan oleh Alicia hampir sama dengan corak tatu yang dilukis pada tubuh aktres Hollywood popular Angelina Jolie. Artikel ini ditulis berdasarkan pencarian dan pandangan penulis murai.my secara eksklusif, jika anda membacanya dari portal lain bermaksud artikel ini telah di plagiat atau dicuri oleh portal yang mahu mengaut keuntungan sendiri.

Seperti tatu di tangan kanan Angelina terdapat tato berbentuk tulisan panjang dalam bahasa Arab yang belum diketahui ertinya dan menjadi misteri. Manakala Alicia juga mempunyai tatu berbentuk tulisan dari lengan sampai ke tengkuk.

IKLAN

Meski sudah memiliki cukup banyak tato di tubuh langsingnya, Angelina ternyata belum puas untuk menambah jumlah tatu pada kulitnya. Baru-baru ini, ia tertangkap kamera memiliki tiga tatu yang baru.

Adakah Alicia mendapat inspirasi dari bintang Lara Croft ini?  Apa pandangan anda?

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry