Tanpa kita sedari empat pelakon utama Filem Cuci ini kini sudah bergelar Datuk. Cuci merupakan sebuah filem komedi yang dibintangi oleh Datuk Awie, Dato’ Hans Isaac, Datuk Afdlin Shauki dan Datuk AC Mizal yang merupakan filem arahan sulung Hans Isaac.

Mengisahkan empat pemuda yang merupakan anak angkat kepada sebuah keluarga telah meninggalkan kampung halaman dan berhijrah ke ibu kota Kuala Lumpur dengan satu azam untuk menceburi perniagaan pembersihan.

Filem ini seolah-olah menggambarkan cerita susah dan senang dalam persahabatan yang tak pernah putus. Menerusi Instagram Hans Isaac, beliau meluahkan rasa bangga dengan pencapaian tiga orang kawan baiknya ini yang bersama-sama selama 25 tahun.

Bukan hanya di industri, tetapi kami juga akrab dan membantu orang lain juga. Mereka adalah rakan-rakan saya, saya menghormati mereka kerana niat baik yang mereka lakukan.

IKLAN

Orang akan mengulas dari jauh dan tidak memahami gambaran penuh. Apa yang diperkatakan orang lain, kami akan sentiasa memberi yang terbaik dan membuat keputusan untuk kebaikan orang lain.

Kami akan selalu membuatkan orang lain gembira. Namun adakalanya kami pun tak faham masalah dan kesusahan orang yang hadir pada persembahan kami di teater mahupun dalam filem. Bagi mereka yang mengenal saya, saya hanya mengelilingi diri saya dengan orang baik dan baik hati.

Saya berbangga dengan tiga sahabat saya. Dari susah nak bayar bil masing masing untuk makan maggie. Sebab itu sahaja yang mampu.

Kami telah merasakan kebangkitan dan kejatuhan hidup ini dan banyak lagi rintangan yang akan datang. Kami akan menjadi yang pertama untuk mengatakan bahawa kami tidak sempurna. Tetapi kami akan terus memberi yang terbaik sebagai rakyat Malaysia. Salam 1Malaysia.

Baru-baru ini, Afdlin Shauki dianugerahkan darjah kebesaran sempena Ulang Tahun Keputeraan Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah pada Selasa.

IKLAN

Afdlin, 46, menerima Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) yang membawa gelaran Datuk pasa majllis pengurniaan darjah dan oingat yang diadakan di Balairung Seri, Istana Abu Bakar, Pahang.

Kredit Foto: Astro Gempak

Pengurniaan ini telah melengkapakan 4 sekawan ini kini seudah bergelar Datuk di atas pencapaian masing-masing.

Sumber Mstar

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry