Ini Adalah Rahsia Filem Justice League Yang Mungkin Anda Tidak Tahu

Mesti Baca

Hari ini tayangan filem adiwira yang ditunggu – tunggu, Justice League bakal menemui penonton.

Diadapatasi dari filem animasi nya sebelum ini, Justice League mengisahkan sekumpulan adiwira yang terdiri daripada Batman, The Flash, Wonder Woman, Aquaman dan The Cyborg dalam cubaan mereka untuk menyelamatkan bumi dari ancaman musuh

Filem Paling Pendek DC

Buat yang sudah menonton pada malam tayangan perdana ataupun preview screening mungkin tidak tahu mengenai rahsia filem ini. Pada permulaanya filem ini berdurasi 170 minit sekali gus akan menjadi filem terpanjang DC.

Namun setelah disunting semula filem ini secara rasminya filem ini berdurasi 121 minit. Bukan sahaja dipendekkan malah Justice League juga adalah filem paling pendek DC, sedikit pendek berbanding filem Suicide Squad sebelum ini.

Babak Wonder Woman Dipanjangkan

Mungkin anda tertanya apakah babak yang dipotong dalam filem ini yang membuatkan pendek dari jangkaan asal? Ianya adalah babak Lex Luthor di makmal dan juga sedikit babak Cyborg yang dipotong.

Walaupun pendek,filem ini turut menambah aksi Wonder Woman setelah mengambil kira kejayaan filem ini yang lalu. Malah filem sekuel Wonder Woman pada tahun hadapan turut diawalkan bagi mengelakkan ianya bertembung dengan filem lain.

Sinopsis Justice League

Mengenangkan jasa dan pengorbanan Superman, Bruce Wayne (Batman) telah bersepakat untuk bergabung dengan Diana (Wonder Woman) bagi melawan ancaman musuh yang mengancam keselamatan penduduk bumi. Memikirkan mereka mungkin tidak berjaya dengan hanya berdua, lantas mereka mencari adiwira lain yang sanggup berjuang bersama mereka yang kemudiannya turut disertai Aquaman, Cyborg dan The Flash. Dapatkah mereka mengalahkan musuh tanpa Superman? Jangan lupa saksikan filem ini di pawagam berhampiran. Apa yang murai.my boleh kongsikan, akan ada 2 post credit pada pengakhiran filem ini.Jadi pastikan anda menonton sehingga habis!

Sumber : Fandom Wikia

Terkini

Cantiknya! 5 Selebriti Tanahair Ini Muatnaik Gambar Bertudung Menyambut Ramadan

Bulan yang dinantikannya dalam setahun akhirnya telah tiba. Bulan Ramadhan yang dipercaya penuh keberkatan ini juga akan memberikan keajaiban...

Artikel Berkaitan