Kami di murai.my ingatkan kes di antara pengacara Gegar Vaganza, Nabil Ahmad dan Chef Wan yang juga menjadi juri jemputan minggu kedua rancangan itu sudah selesai. Terdahulu, Chef Wan telah menegur Nabil untuk tidak keterlaluan berada di pentas kerana kadang kala lawaknya itu dianggap kasar. Tidak lama kemudian, Nabil akui kesilapannya dan memohon maaf secara terbuka.

Chef Wan Anggap Nabil Kurang Ajar

Semalam, Chef Wan yang sememangnya terkenal dengan ‘mulut laser’ nya sekali lagi menegur Nabil secara terbuka di Instagram kerana menganggap Nabil seperti kurang ajar dan suka menyampuk setiap kali juri ingin memberikan komen kepada peserta.Tambahnya, tindakan Nabil yang sering kali mengusik dan mengajuk percakapan juri adalah sesuatu yang tidak patut dan seharusnya dibendung.

IKLAN

Nabil Bidas Kenyataan Chef Wan Secara Live

https://murai.my/25307-nabil-ahmad-terasa-hans-isaac-blacklist-nama-pelawak-yang-lupa-diri/

“Assalamualaikum..Video ini ditujukan khas buat Datuk Prof Chef Wan..Whats wrong Datuk? You need some attention? I’ll give you some…”

Itulah antara bait-bait kata Nabil yang ditujukan khas buat Chef Wan di Instagram nya sudah mendapati chef selebriti itu seperti tidak professional dan menganggap perbuatannya itu seperti mahu memalukan dirinya.

Carian murai.my turut mendapati pelbagai komen negatif juga telah dilemparkan kepada Nabil setelah Chef Wan mengkritik cara pengacaraaanya.

Tidak Boleh Ditegur, Ego Tinggi

Tidak mengalah dengan kenyataan tersebut, Chef Wan sekali lagi memberi komen balas terhadap video Nabil dan menganggap pengacara itu seperti tidak boleh ditegur dan egonya tinggi. Dalam masa yang sama Chef Wan juga berkeras dengan pendiriannya dan tidak akan sesekali menarik semula kenyataanya kerana beliau menganggap itu sebagai nasihat dan pengajaran buat Nabil.

Pada pendapat kami, kedua-duanya mempunyai salah dan silap. Cuma reaksi Chef Wan kelihatan terlalu terbuka membuatkannya kelihatan kurang disenangi. Harap kedua-duanya akan berbaik semula kerana suatu hari pasti akan bersemuka jua.

Kisah Nabil bergurau tak bertempat ini sudah menjadi kebiasaan di Gegar Vaganza. Sebelum ini dia pernah bergurau dengan Hazami sehinggakan Hazami melenting. Lihat artikel di bawah dari murai.my.

https://murai.my/23681-video-gangguan-seksual-nabil-ahmad-ditegur-buli-hazami/