Protes terhadap filem Padmavati kini tersasar kepada salah seorang bintangnya, Deepika Padukone. Siapa yang berani memenggal kepala Deepika Padukone akan dapat habuan menjadi seorang jutawan.

Hal itu disampaikan oleh Kunwar Suraj Pal Ammu, pejabat parti penguasa di India, Bharatiya Janata Party (BJP). Kunwar mengatakan, siapa yang berani memenggal kepala Deepika Padukone diberi ganjaran INR 10 Crore atau sekitar RM 8 Juta

IKLAN

“Kami akan memberi hadiah 10 crore jika ada yang boleh memenggal kepalanya,” Kata Suraj Pal Amu kepada pejabat berita ANI, baru-baru ini.

Tentu saja, ancaman itu bukan main-main. Gara-gara ancaman tesebut, Deepika Padukone membatalkan kehadirannya di acara yang akan dihadiri anak perempuan Presiden Donald Trump, Ivanka Trump. Acara bertema forum usahawan global atau Global Entrepreneurship Summit (GES) 2017 itu akan diadakan di Hyderabad pada 28-30 November 2017.

Selain Deepika Padukone, keluarganya juga menerima ancaman. Polis bahkan harus berjaga-jaga di rumah ibubapa bintang filem Chennai Express itu. Lagi-lagi Deepika Padukone tinggal berseorangan dirumahnya.

Dianggap Mengubah Sejarah

Filem Padmavati yang diarahkan oleh Sanjay Leela Bhansali dianggap melakukan ubah suai sejarah dan mendapat protes serius dari kelompok Shri Rajput Karni Sena (SRKS).

Film Padmavati diadaptasi dari puisi epik yang ditulis pada abad ke-16 oleh penyair Malik Muhammad Jayasi. Padmavati bercerita mengenai ratu cantik bernama Ratu Padmini atau Padmavat yang bersuamikan Raja Ratan Singh.

Sumber Sky News