Noppajit Monlin, jejaka berusia 22 tahun ini memutuskan untuk melakukan pembedahan plastik di Korea Selatan bagi menjayakan sebuah rancangan realiti TV. Lelaki yang bekerja sebagai buruh fabrik itu selalu mendapat malu karena rahangnya bengkok dan kurang sempurna pada bahagian wajah lainnya.

Hal tersebut yang membuat dirinya selalu menutup diri dan menyendiri kerana takut ditertawakan temannya. Namun, selepas pembedahan plastik, wajahnya berubah hampir 90% sehinggakan ibunya tidak dapat cam wajah anaknya.

IKLAN

Sejak dia masuk mencuba audisi di sebuah acara televisi bernama Let Me In. Dia berharap dengan menyertai acara tersebut dapat memiliki kesempatan untuk mengubah hidupnya menjadi lebih baik. Dia pun akhirnya terpilih untuk edisi bahasa Thailand.

Monlin kemudian diterbangkan ke Korea Selatan, dia menjalani beberapa prosedur yang akanmenjadikan dirinya seperti orang baru. Selepas proses selama tiga bulan, dia mengalami perubahan drastik sehingga ibunya sendiri tidak mampu mengenalinya.

Ternyata pembedahan ini sangat berjaya, sekarang dia terlihat seperti model lelaki Korea Selatan. Noppajit juga mengatakan bahawa dia masik sebagai lelaki yang sama di dalam dirinya.

https://www.youtube.com/watch?v=_TA6ZmGAmM4

Sumber Daily Mail