Walaupun Perhimpunan Agung UMNO (PAU) telah melabuhkan tirainya, dunia hiburan terus hangat memperkatakan mengenai ucapan pelakon yang juga exco Puteri UMNO, Dira Abu Zahar yang menyelar Fathia Latiff dalam ucapannya di Perhimpunan Agung UMNO, semalam (Rabu).

Ramai Yang Kecam Dira

Dalam ucapannya itu, Dira berkata pada persidangan tidak perlu percaya pada dakyah yang dibawa oleh Fathia Latiff kerana pelakon tersebut tidak tahu apa-apa mengenai kerajaan.

IKLAN

“Kalau betul nak cerita tentang hak rakyat atau keluh kesah rakyat, turun padang macam Puteri UMNO. Setakat pegang telefon, picit-picit…tulis, taip…tak payah. Dia boleh duduk diam-diam betulkan lakonan dia dulu, hidup dia dulu. Tak payah sibuk dengan hal kerajaan,”

Tidak mudah melatah degan kenyataan yang memalukan dirinya, Fathia memuat naik posting di akaun media sosial Twitternya dan memberitahu jika Dira mempunyai hak untuk bersuara, begitu juga dengannya.

Rakan Artis Anggap Zaman Dira Sudah Mati

Ekoran kes itu, ramai rakan – rakan artis tampil memberi kenyataan dan turut menyifatkan zaman Dira sudah berlalu dan mati. Sejak ucapnnya itu, hampir setiap gambar yang dimuat naik Dira pasti akan dikecam.

Bagi kami di murai.my tidak salah untuk Dira berucap dan sertai mana – mana parti politik. Cuma apa yang kami kesal, ucapannya itu seolah – olah menjatuhkan aib orang lain. Adakah Dira akan mohon maaf pada Fathia? Sama – sama kita nantikan