Penyanyi-penulis lagu Yunalis Mat Zara’ai atau dikenali sebagai Yuna diketahui agak lantang bersuara dalam membuktikan kebenaran di media sosial.

Baru-baru ini, artis yang tinggal di Amerika Syarikat itu memberi respon kepada posting oleh pengkritik fesyen yang menamakan dirinya dengan nama @i_knowfashion di Instagram, selepas pemilik akaun itu mengkritik pilihan pakaian perkahwinannya.

Pengulas menulis bahawa pakaian Hatta Dolmat yang dipakainya pada resepsi yang diadakan di sebelah pengantin lelaki adalah sangat tak uptodate dan seolah-olah fesyen yang ketinggalan zaman.

IKLAN

“Saya telah melihatnya banyak kali pada selebriti dan pengantin yang mengenakan tudung. Anda boleh pergi ke mana-mana butik perkahwinan di luar sana dan akan percaya pada saya, anda boleh mencari pakaian seperti ini yang tergantung di rak.

Saya terkejut bahawa ini merupakan rekaan dari Hatta Dolmat, seorang pereka yang terkenal. Dia harus menghasilkan trend baru dan tidak mengikut yang sedia ada. Lebih mengejutkan Yuna yang pakai fesyen ini”

Artis berusia 31 tahun itu menjawab pengumuman itu.

“Salam. Pertama sekali, saya tidak faham tujuan laman ini. Apa sebenarnya yang anda lakukan? Adakah anda seorang pereka fesyen?

Anda tidak meletakkan identiti anda, tetapi anda mengambil gambar majlis perkahwinan orang lain, dan meletakkannya di halaman anda dan meninggalkan ‘ulasan’terhadap kerja keras orang lain.

Pernahkah anda melihat bagaimana Hatta tak tidur dan bagaimana dia bekerja? Hatta mendedikasikan waktunya untuk membuat pakaian saya dan anda mendedikasikan masa anda untuk melakukan ini?

Sila buat satu lakaran fesyen anda dan post di IG ini, atau sesuatu yang anda pakai, supaya kita semua dapat melihat betapa tingginya pengetahuan anda tentang fesyen.

IKLAN

Saya harap awak sedar bahawa selain meninggalkan kritikan tentang kerja keras orang lain dan bergantung kepada orang untuk bersetuju dengan apa yang anda katakan. Lebih baik anda menggunakan semangat anda untuk mencipta sesuatu yang positif yang boleh berkongsi dengan dunia. Yang ikhlas, Yuna. “

Walaupun beberapa peminat bersetuju dengan Yuna, ada juga yang menyokong “polis fesyen”, mengatakan bahawa individu itu hanya menyuarakan pendapat mengenai pakaian itu.