Salah siapa? Sebentar tadi suami kepada penyanyi Ziana Zain iaitu Armin Zaharin Ahmad Zambri telah didakwa di Mahkamah Majistret Shah Alam atas tuduhan mencederakan anak lelakinya sehingga luka dan lebam pada 25 Februari lalu. Laporan polis itu telah dibuat sendiri oleh Ziana pada 27 Februari lalu sebelum suaminya ditahan polis untuk siasatan lanjut.

Mahu Ajar Anak Mengaji Dan Solat

Armin yang didakwa menggunakan rotan walaubagaimanapu mengaku tidak bersalah atas pertuduhan tersebut. Menurut Armin, tujuan beliau melakukaan ‘hukuman’ merotan berkenaan adalah untuk mengajar anaknya itu mengaji dan solat namun anaknya itu tidak faham. Tambahnya juga itu adalah tuntutan agama serta perilakunya itu adalah kerana tanggjungjawabnya sebagai seorang bapa.

IKLAN

Boleh Dipenjara Dan Sebat

Berdasarkan kes tersebut, Armin didakwa mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara sehingga 10 tahun atau denda atau sebat atau dari mana-mana dua darinya. Majistret menetapkan wang jaminan RM5,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan sebutan kes pada 4 April nanti. Armin dan Ziana telah mendirikan rumah tangga pada 9 Mei 1998 dan hasil perkahwinan mereka dikurniakan empat orang cahaya mata, Muhammad Aiman, 18 , Muhammad Ammar, 14, serta pasangan kembar, Muhammad Ariel dan Siti Nur Kaseh, 9

Sumber : HMetro