April tahun lalu, penyanyi lagenda Datuk Jamal Abdillah telah bernikah dengan seorang gadis yang berasal dari Perak. Namun begitu, wajah isterinya itu masih menjadi ‘misteri’ kerana tidak diperlihatkan kepada pihak media dan peminat.

Jamal Perkenalkan Isteri

Terbaru, selepas 11 bulan berdiam diri akhirnya Jamal menerusi satu majlis khas telah memperkenalkan isterinya Zai Izzati Khiruddin, 24. Menurut Jamal, antara faktor beliau tertarik pada Zai adalah kerana perwatakannya yang lemah lembut malah anak -anaknya juga turut menyenangi kehadiran ‘ibu baru’ mereka itu.

IKLAN

Berkawan Selama Dua Bulan

Tambah Jamal, beliau dan isterinya itu hanya berkawan dua bulan sebelum mengambil keputusan untuk bernikah. Menariknya lagi ikatan mereka begitu kuat meskipun hanya sempat sekali saja berjumpa sebelum bernikah.

“Dia anugerah terindah daripada Tuhan. Isteri adalah anugerah Tuhan yang paling indah. Bukan soal sedia memperkenalkan dia atau sebaliknya, isteri adalah peneman setia ke mana saja saya pergi,”

Perkahwinan Jamal kali ini merupakan perkahwinan keempat. Sebelum ini, Jamal berkahwin dengan Basariah Abdul Latiff, Noraina Mohd Yusof dan Fatimatuzahrah Samad. Jamal mempunyai dua anak lelaki iaitu Osama Yamani, 17, hasil perkahwinannya dengan Noraina dan Ahmad Zaki Yamani, 11, daripada isteri ketiganya, Fatimatuzahrah.

Sumber BH Online