“Kenapa Hentam Budak Tu Separuh Mati?”- Siti Sarah Naik Angin

Mesti Baca

Curi Perhatian! 5 Selebriti Hollywood Memakai Gaun Pengantin Sewaktu Di Karpet Merah

Apabila mencari penampilan yang sempurna sewaktu di karpet merah, selebriti kebiasaannya akan memilih custom atau designer gowns. Kadangkala, sesetengah...

6 Pasangan Selebriti Korea Ini Bebas Daripada Sebarang Gosip

Beberapa pasangan suami isteri selebriti Korea ini sentiasa jauh daripada sebarang gosip. Perkahwinan mereka jarang mendapat berita yang negatif....

Artis & Instafamous Selar Kes Youtuber Bergaduh Di Gelanggang Futsal

Insiden pergaduhan di sebuah gelanggang futsal minggu lalu yang melibatkan Youtuber terkenal mendapat perhatian ramai termasuk di kalangan selebriti...

Kita memang selalu dengar kes pembantu rumah mengkhianati majikan sendiri seperti mencuri atau memukul anak majikan. Memang tak dapat dinafikan, majikan akan hilang sabar dengan sikap pembantu rumah mereka sehingga bertindak di luar kawalan dengan mendera pembantu ini.

Baru-baru ini Malaysia digemparkan dengan isu penderaan pembantu rumah oleh seorang Datin. Majoriti masyarakat Malaysia tidak berpuas hati dengan hukuman yang dijatuhkan terhadap Datin itu.

Hal ini mendapat perhatian daripada penyanyi popular, Siti Sarah.

View this post on Instagram

kenapa ada orang yg sanggup??? 😭😭😭😭 kenapa ada orang yg sanggup melakukan keganasan sedemikian rupa ??apa hak kamu untuk memperlakukan sedemikian?? kalau marah macam mana sekali pun , suruh la agensi ambil balik dan tukar maid yg baru …yg faham kehendak awak….yg pg hentam separuh mati budak ni dah kenapa??mana hilangnya sifat keperimanusiaan anda? maid ni patutnya kite kene tunjukkan contoh yg baik & kasih sayang.bayangkan mereka tinggalkan keluarga , datang ke tempat asing semata2 nak jaga ank kite,memasak , mengemas & uruskan segala2 hal ehwal rumah kite yg mana kita sendiri TAK MAMPU nak buat! ye mmg ada maid yg ada karenah,nama pon manusia yg pastinya ada kekurangan masing-masing..

IKLAN
A post shared by Siti Sarah Raissuddin (@sitisarahraissuddin) on

Siti Sarah menerusi akaun Instagramnya telah memuatnaik sebuah Screenshot berita tentang kes ini dan di ruang kapsyen dia meluahkan rasa kesal kerana ada manusia yang sanggup melakukan perkara terkutuk ini.

“Kenapa ada orang yg sanggup???
kenapa ada orang yg sanggup melakukan keganasan sedemikian rupa ??apa hak kamu untuk memperlakukan sedemikian?? kalau marah macam mana sekali pun , suruh la agensi ambil balik dan tukar maid yg baru …yg faham kehendak awak….yg pg hentam separuh mati budak ni dah kenapa??mana hilangnya sifat keperimanusiaan anda?

maid ni patutnya kite kene tunjukkan contoh yg baik & kasih sayang.bayangkan mereka tinggalkan keluarga , datang ke tempat asing semata2 nak jaga ank kite,memasak , mengemas & uruskan segala2 hal ehwal rumah kite yg mana kita sendiri TAK MAMPU nak buat!

ye mmg ada maid yg ada karenah,nama pon manusia yg pastinya ada kekurangan masing-masing..

murai.my sependapat dengan apa yang Siti Sarah cuba sampaikan. Tindakan memukul dan mendera itu bukanlah jalan penyelesaian terhadap sesuatu masalah.

Hukuman Terlalu Ringan

Majoriti masyarakat Malaysia tidak berpuas hati dengan hukuman yang dijatuhkan terhadap Datin itu. Ianya juga disifatkan tidak adil dan memberi gambaran salah terhadap perundangan negara.

Datin tersebut didakwa mencederakan tubuh amahnya dengan menggunakan pisau, batang mop lantai, payung, batang besi, alat mainan kucing serta penyangkut baju sebagai senjata untuk menyerang mangsa.

Sumber IG Siti Sarah Raissuddin

Terkini

Dah Elok Sado, Pergi Buat Implan Payudara Pula! Influencer Ini Tak Malu Malah Bangga

Lelaki bertatu ini menunjukkan implan payudara setelah dicabar untuk mendapatkan 3 juta pengikut di akaun Instagramnya. Dipetik dari Dailystar, Influencer...

Artikel Berkaitan