Samsung or iPhone? Eewww what are you talking about? iPhone of course! Itulah antara kata-kata yang keluar dari adik Neelofa, Ameera Khan atau lebih dikenali sebagai Little Miss Khan (LMK) ketika ditanya mengenai perbandingan dua jenama telefon bimbit terkenal itu. Lantaran kenyataannya itu rata-rata netizen mengecam LMK kerana kebanyakan pengguna di Malaysia memakai jenama Samsung.

Janna Nick Sindir LMK?

Dalam perkembangan lain, selebriti Janna Nick menerusi BH Online,  turut mengulas berkenaan hal itu memandangkan beliau sendiri adalah seorang duta untuk sebuah jenama telefon pintar.

Bagi Janna meskipun tidak menyebut nama LMK, namun tindakan selebriti media sosial itu memperlihatkannya seperti tidak matang dan tidak seharusnya memperlekehkan jenama telefon itu meskipun tidak menyukainya. Akan tetapi menurut Janna, kes seumpama itu tidak seharusnya diperbesarkan kerana ianya adalah pendapat bersifat peribadi.

“Pada saya, hanya budak-budak sekolah yang belum matang suka memperlekeh dan membandingkan jenama sesebuah produk. Setiap orang ada cita rasa dan pilihan tersendiri. Saya sendiri lebih gemar memilih ciri-ciri yang ada pada sesebuah telefon pintar, seperti skrin besar yang memudahkan kita untuk membuat kerja, kelajuan dan juga beratnya, berbanding hanya melihat pada jenama,”

IKLAN

LMK Mohon Maaf

Terkini, menerusi Insta-story nya, LMK dilihat telah memuat naik beberapa status memohon maaf atas keterlanjuran kata-katanya sebelum ini. Baginya, dia mengeluarkan kenyataan itu kerana berasa selesa di hadapan kamera dan hanya menjadi dirinya sahaja.

Akur dengan kecaman netizen, LMK menerusi perkongsiannya juga akan lebih berhati-hati dalam mengeluarkan pendapat agar tidak menimbulkan kontroversi pada masa akan datang. Benarlah kata orang terlajak perahu boleh berundur, terlajak kata-kata pasti akan ada akibatnya.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry