Terdahulu, seorang pengamal media sosial terkenal yang dikenali sebagai Mira telah dikecam ramai gara-gara aksinya membuat ulasan produk yang kelihatan agak menjengkelkan. Malah dia turut dijemput ke sebuah program hiburan yang menyebabkan dia lebih teruk dikecam.

Persenda Cara Solat

Masih lagi meneruskan ulasan produk di Instagram nya, Mira walaubagaimanapun sekali lagi mencetuskan perbualan hangat dan juga kemarahan netizen.

Di dalam sebuah video yang tular, terlihat aksi Mira seolah-olah mempersendakan cara bersolat ketika bermain luncur ais di sebuah pusat membeli-belah. Sedar akan video tersebut mula tular, menurut Mira, perbuatannya itu tidak disengajakan.

“Pada situasi tu mira cuma bergurau dengan rakan-rakan dan tak sangka video tu dirakam orang lain. Tak terdetik pun dalam hati nak hina islam. Kalau video yang tular tu membuatkan kalian rasa mira ni menghina islam, mira minta maaf! Maaf sangat! Tapi jujur cakap, mira takde langsung niat nak mempersendakan agama sendiri..”

Dai’ Wan Dazrin Tegur Mira

Bukan itu sahaja,malah video tersebut juga telah mendapat perhatian pendakwah muda, Dai’ Wan Dazrin. Menurut pendakwah itu, antara masalah remaja kini adalah terlalu taksub dan bangga membuat sesuatu perkara tanpa memikirkan implikasi yang akan datang.

IKLAN

Tambah Dai’Wan juga, kerana perbuatan seumpama itu juga boleh mencipta satu rantaian dosa kelak. Deep! Diharap Mira dan mereka yang terlalu suka berkongsi sesuatu perkara fikir akan kesannya. Jika tidak, kami pasti perkara yang sama pasti berulang.