Piala Dunia: Mudah Jatuh! Lichtsteiner Kecewa Dengan Neymar & Pengadil

Mesti Baca

Gempar! Pengarah & Suami Aktres Terkenal DM Teman Lelaki Nur Sajat?

Kontroversi mengenai usahawan sensasi Nur Sajat telah menarik ramai perhatian untuk memberi kenyataan termasuklah para selebriti iatu suami kepada...

Mak Ayah Dihina Sampai Panggil ‘Bodoh’? Dekati Kisah Kak Girl Yang Menyentuh Hati

Kak Girl sebak hingga mengalirkan air mata dalam sebuah video temubual eksklusif bersama selebriti dan influencer oleh Subhome. Dalam video...

Memakai Gelang Berlian Puteri Diana, Ini Alasan Meghan Markle

Meghan Markle memakai perhiasan istimewa sewaktu wawancara beliau yang bakal datang dengan Oprah Winsfrey. Memakai Gelang Berlian Mendiang Puteri Diana Sewaktu...

Stephan Lichtsteiner sepertinya terpaksa beralah menghadapi permainan Neymar kala berhadapan dengan Brazil semalam (18/6). Kapten Switzerland tersebut mengeluhkan kepada pemain itu yang dinilainya terlalu mudah terjatuh.

Switzerland berjaya mencuri satu poin dari Brazil yang diunggulkan sebagai juara Piala Dunia 2018 setelah bermain seri 1-1. Dalam perlawanan tersebut Brazil menunggu selama 20 minit untuk mendapatkan jaringan awal perlawanan menerusi Philippe Coutinho hasil rembatan kencang kaki kanan dari luar kawasan kotak menuju ke kanan sudut gawang Switzerland.

Foto: Andre Penner/AP

Babak kedua perlawanan Switzerland dilihat cuba bangkit apabila mula mengatur beberapa siri serangan balas dan akhirnya berjaya meraih gol penyamaan pada minit ke-50 hasil tandukan Steven Zuber.

Lichtsteiner itu mengkritik mengenai penampilan pemain yang dihadapinya itu. Katanya, Neymar terlalu sering terjatuh dan membuatnya bimbang dengan pengadil yang memimpin pertandingan.

“Sangat sulit bermain dengannya. Dia cepat dan memiliki teknik, anda harus terus menjaganya kerana dia berbahaya. Ini adalah cabaran besar,” ujar Lichtsteiner seperti yang dilaporkan oleh Goal.

“Dan saya sedikit khawatir dengan pengadil. Setiap kali dia jatuh, pengadil meniupkan wisel, ia merupakan sedikit dari tentangan,” lanjutnya.

Sumber GOAL

Terkini

Unik & Menarik! Koleksi Alphabet dUCk Cipta Kelainan Kepada Si Pemakai

Dengan membawakan huruf abjad A – Z, dUCk mengajak orang ramai untuk “Jadi Diri Anda Yang Sebenar” (Truly be...

Artikel Berkaitan