Di sebalik kontroversi yang melanda, usahawan Safiey Ilias turut mempunyai sebuah single yang berjudul Syantik Gila yang dilancarkan sekitar dua bulan yang lalu. Meskipun dikecam hebat, lagu tersebut diterima baik peminat dan jumlah tontonan muzik video tersebut sehingga kini turut mencecah hampir 5 juta.

Penari Tidak Dapat Bayaran

Dalam video muzik tersebut turut kelihatan ramai penari dan pelakon tambahan yang diambil bagi menjayakannya. Akan tetapi terbaru muncul pula dakwaan dari netizen kononnya mereka yang terlibat dalam video muzik tersebut tidak mendapat sebarang bayaran. Malah dakwa netizen itu lagi menerusi ruangan komen usahawan itu, mereka yang terlibat hanya mendapat kopi dan sabun keluaran produknya selain menyifatkan Safiey atau nama sebenarnya Mohd Saifuddin Ilias sebagai seorang yang kedekut.

Hanya Terlibat Secara Sukarela

Melihatkan pada komen tersebut, Safiey terpanggil untuk membalas dakwaan berkenaan. Menurutnya, mereka yang terlibat bukanlah datang secara paksa mahupun dibayar. Sebaliknya ianya atas kemahuan mereka sendiri untuk terlibat secara sukarela.

Dalam perkembangan lain, khabarnya Safiey bakal menghasilkan sebuah lagi single. Adakah benar? Sama-sama kita nantikan!

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry