Nak Pergi ‘Honeymoon’ Ala-Ala Maldives? 4 Resort Di Malaysia Ini Memang Sesuai

Mesti Baca

Nur Sajat Dedah Anggota Badan Jadi Bengkak, Tidak Dapat Hadir Ke Mahkamah

Selasa lalu, media tempatan melaporkan usahawan selebriti sensasi, Nur Sajat Kamaru zaman dikenakan waran tangkap oleh Mahkamah Tinggi Syariah...

‘Terima Kasih Banyaklah!’- Zarina Zainuddin Kesal Bekalan Air Di Rumah Kena Potong

Pelakon Zarina Zainuddin hari ini meluahkan rasa kecewanya terhadap tindakan Pengurusan Air Selangor. Menurut hantaran terbarunya di akaun instagram...

Ikuti Jejak Kylie & Kim, Kris Jenner Bakal Mempunyai Jenama Kecantikan Sendiri

Kris Jenner bakal menceburkan diri dalam perniagaan kecantikan. Beliau dikatakan mengikuti jejak langkah anak perempuannya yang turut mempunyai empayar...

Untuk mendapatkan percutian idaman, anda tidak perlu pergi jauh ke luar negara kerana terdapat begitu banyak destinasi pelancongan domestik yang tidak kurang menarik untuk diterokai.

Terdapat begitu banyak destinasi percutian di Malaysia, dan anda mungkin belum pernah mengunjunginya. Kepada yang berminat dengan percutian di Pulau, Malaysia banyak pulau yang indah-indah seperti Pulau Perhentian, Pulau Redang yang sangat menarik untuk dijelajahi.

Percayalah, percutian di Malaysia tidak kurang menarik, dan anda boleh membuatkan rakan anda cemburu dengan meneroka permata tersembunyi di negara anda sendiri yang masih jarang dikunjungi!

Pakej Domestik Sedunia Travel ‘My Backyard’ 

Terbaru, ejen pelancongan bertauliah,  Sedunia Travel melancarkan kempen Pakej Domestik Sedunia Travel ‘My Backyard’. Kempen ini sebenarnya menggalakkan pelancong untuk menerokai keindahan Malaysia. Selain itu, terdapat banyak pakej percutian Malaysia yang boleh anda pesan dengan harga istimewa di Sedunia Travel melalui kempen ini.

Yang baru sahaja berkahwin tu, pasti anda tercari-cari destinasi menarik untuk pergi berbulan madu bukan? Memandangkan pada saat ini kita dapat melancong ke luar negara, apa kata anda berkunjung ke beberapa destinasi di Malaysia hampir sama seperti di luar negara.

Jom kita lihat 4 pakej yang menarik ala-ala Maldives yang ditawarkan dalam kempen ‘Sedunia Travel ‘My Backyard’ Domestic Packages’.   

Pangkor Laut Resort

Resort bertaraf 5 bintang ini dibina di atas pulau persendirian di Pangkor Laut, terletak 3 batu di luar pantai barat Malaysia. Lebih eksklusif, seluruh pulau di Pangkor Laut Resort dikhaskan untuk pengunjung resort ini. Resort ini di bina di atas air yang akan memberi panorama yang sangat cantik dan eksklusif. Sesuai sangat jika anda mahu luangkan masa  bersama cinta hati.

Pulau Rawa Resort

Kalau anda dan pasangan mahu bercuti umpama dilayan seperti anak raja, Pulau Rawa ini antara tempatnya kalau anda berada di Johor. Sebabnya pulau ini adalah pulau persendirian milik Tuanku Sultan Johor. Terletak di pulau terpencil, pulau ini sememangnya tiada kenderaan, tetamu hanya boleh berjalan kaki di persekitaran resort.

Gem Island Resort & Spa

Gem Island Resort & Spa merupakan satu-satunya resort di Pulau Gemia. Di Pulau Gemia hanya terdapat Gem Island Resort & Spa. Pulau ini popular di kalangan pelancong asing kerana unitnya ada di atas air, kawasanya yang ‘privacy’, pemandangan yang indah dan lain-lain lagi . Resort ini juga ada menyediakan kolam renang dan ‘turtle hatching area’ dimana jika anda bernasib baik anda berpeluang untuk melihat telur penyu menetas.

Laguna Redang Island Resort

Laguna Redang Island Resort merupakan sebuah resort yang terletak di Pasir Panjang. Ia terletak berdekatan dengan pantai yang berpasir putih, laut yang jernih serta bukit-bukit yang cantik. Resort ini menawarkan antara restoran dan bar yang terbaik antara semua resort di Redang.

Macam mana? Dah jumpa pilihan resort yang anda inginkan untuk berbulan madu? Untuk info, akej-pakej yang disediakan menerusi Pakej Domestik Sedunia Travel ‘My Backyard’ ini sangat lengkap dengan aktiviti, penginapan, pengangkutan serta makanan sepanjang percutian. Anda tak perlu fikir banyak dah, semua disiapkan.

Kenapa Anda Patut Mendapatkan Perkhidmatan Dari Sedunia Travel?

  • Sedunia Travel memberi jaminan segala pejalanan lebih teratur, malah boleh ditentukan oleh pelanggan mengikut kesesuaian.
  • Sedunia Travel mengutamakan keperluan pelancong mengikut anggaran bajet sepanjang perjalananan.
  • Sedunia Travel sudah berpengalaman selama 40 tahun dalam sektor Pelancongan di Malaysia, mahupun di luar negara.
  • Jika berlaku perubahan perjalanan ataupun tarikh, Sedunia Travel sedia membantu anda merancang lebih baik agar perjalanan menjadi lebih lancar.
  • Sedunia Travel sentiasa mengambil tahu perkembangan perjalanan anda semasa bercuti dari awal hingga akhir.
  • Susulan dari Perintah Kawalan Pergerakan pada masa ini, Sedunia Travel mengutamakan  SOP kesihatan dan garis panduan terkini untuk hotel dan penerbangan.
  • Sedunia Travel menjalinkan kolabrasi secara terus dengan Hotel dan syarikat penerbangan untuk pengaturan yang fleksibel.

Tempahan boleh dibuat melalui tempahan laman web, e-mel di [email protected] atau hubungi di talian 03 2148 4566.  Untuk maklumat lebih lanjut, pelancong boleh pergi ke laman sesawang rasmi Sedunia Travel. Selain daripada pelbagai pakej pelancongan tempatan yang meliputi Pulau Pinang, Sabah, Sarawak dan banyak lagi destinasi, pelancong juga boleh melihat halaman Facebook dan blog Sedunia Travel.

Semoga bermanfaat

Terkini

“Bukan Anda Buat Kerja Tuhan”- Alicia Amin Pertahankan LGBTQ

Rata-rata masayarakat di Malaysia sudah mengetahui bahawa LGBTQ (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Questioning) tidak dibenarkan di Malaysia malah telah...

Artikel Berkaitan