Semalam satu sidang media khas berkenaan isu saman terhadap bekas personaliti tv yang juga usahawan terkenal, Datin Norjuma Habib Mohamed dan satu pihak lain telah diadakan di Pusat Dagangan Dunia Putra, (PTWC).

Telah Faikan Writ Saman 

Kes saman itu telah difailkan oleh syarikat Fame Up Entertainment menerusi pengarah urusannya, Zuriawati Zaidi, 39. Menurut plaintif iaitu pihak Fame Up sendiri kepada murai.my, mereka telah melantik Azlan Abdul Razak sebagai peguam kes dan telah memfailkan writ saman di Mahkamah Kuala Lumpur pada 22 Januari baru-baru ini.

IKLAN

Saman itu dibuat oleh Fame Up bagi membersihkan nama mereka sendiri selepas difitnah bakal defendan (Norjuma) yang mengaitkan pihak mereka memuat naik dan menyebarkan sebuah video kononnya dikatakan terkandung aksi lucah membabitkan dua individu terkenal dalam negara.

” Ingin saya tegaskan anak guam saya bukanlah pereka video dua VVIP berkenaan seperti yang didakwa oleh pihak bakal defendan. Oleh itu, saya mewakili pihak Fame Up Entertainment telah failkan saman kepada pihak defendan kerana tuduhan yang diberi telah menjatuhkan imej serta reputasi anak guam saya”

Laporan Polis Sudah Dibuat 

Terdahulu, pihak Fame Up Entertainment telah membuat satu laporan polis dimana kes tersebut turut dibawa ke Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM). Susulan daripada itu, Zuriawati nekad untuk bawa kes ini ke muka pengadilan setelah mendapati reputasi dan nama baik dirinya serta syarikat turut terjejas akibat penularan video fitnah tersebut.