Buat yang tidak tahu ‘kehilangan’ sebentar penyanyi terkenal Indonesia, Krisdayanti dalam industri hiburan bukanlah kerana mengundurkan diri secara keseluruhannya. Sebaliknya penyanyi ini kini sudah menceburkan diri dalam dunia politik.

Bakal Bertanding Dalam Parlimen 

Nekad untuk bergiat secara aktif dalam politik, pelantun Menghitung Hari yang juga rakan baik kepada Datuk Seri Siti Nurhaliza itu kini sedang giat berkempen untuk sesi pilihanraya akan datang. Dikatakan Kris akan ‘merebut kerusi’ parlimen Malang Raya, Jawa Timur yang juga merupakan tempat kelahirannya.

IKLAN

Sanggup Turun Padang Bertemu Pengundi

Menurut sumber, sejak September 2018 sehingga ke hari ini, penyanyi itu sudah berkunjung ke 300 buah kampung bagi bertemu bakal pengundinya. Malah dia masih mempunyai 170 buah kampung yang bakal dilawatinya tidak lama lagi.

Bagi Kris,tugas menyantuni rakyat adalah satu usaha yang difikirkannya boleh memberi manfaat kepada orang ramai. Berbekalkan pengalamannya selama 25 tahun dalam industri hiburan, Kris percaya khidmatnya sebagai wakil rakyat pasti akan memberi manfaat kepada pengundi-pengundinya kelak.