Sejak tular kisah mengenai pelawak terkenal, Lan Pet Pet yang disiasat pihak polis selepas disyaki memukul seorang pengawal keselamatan Ahad lalu, rata-rata netizen telah mengecam tindakannya yang disifatkan mereka seperti perilaku seorang samseng.

Akaun Instagram Lan ‘Diserang’

Dalam laporan terdahulu, seorang pelawak telah ditahan selepas didakwa memukul pengawal keselamatan warga emas dengan bertindak menumbuk di bahagian muka dan turut menendang pinggang pengawal tersebut. Malah dia turut dibaling dengan batu oleh pelawak tersebut sebelum dia dibebaskan dengan jaminan polis.

https://www.instagram.com/p/BunuTg2FSdd/

IKLAN

Berdasarkan carian kami di Instagram Lan atau nama sebenarnya Mazlan Ahmad, pelbagai kecaman terus dilemparkan pada pelawak itu menerusi posting terakhirnya yang mempromosikan pakej umrah bersamanya tidak lama lagi. Malah segelintir daripada mereka turut mempersoalkan kewibawaan Lan untuk menunaikan umrah bersamanya memandangkan isu tersebut agak ‘berat’ untuk diterima mereka.

Netizen Mahu Boikot Lan 

Dalam komen-komen itu juga, terdapat juga daripada mereka yang mula ingin memboikot Lan gara-gara insiden tersebut.

Tidak cukup dengan itu, kami di fahamkan pihak yang bakal menaja Lan untuk pakej umrah bersama ini, Ambar Travel & Tour turut dikecam dan dihujani komen dari netizen yang mendesak mereka untuk mengugurkan nama Lan.

Apa pun kami mengharapkan agar kes ini dapat diselesaikan dengan baik dan tidak akan berulang lagi pada masa hadapan.

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Komen Anda