Tak boleh dinafikan, ramai orang yang begitu bergantung kepada telefon pintar masing-masing, mulai dari mendapatkan hiburan, maklumat, transaksi, dan lain-lain. Jadi tidak hairanlah, ramai yang akan menggelabah lalu panik jika telefon hilang dari cengkaman, sama ada telefon bimbit dicuri atau hilang.

IKLAN
Kredit Foto: FinanceYahoo.com

Anda tidak perlu bimbang, kerana terdapat cara yang agak mudah untuk mencari telefon pintar yang hilang, terutama telefon pintar Android yang dibuat oleh Samsung.

Ingin tahu bagaimana? Lihat semakan penuh seperti yang dilaporkan oleh Lifewire.

1Buka komputer / komputer riba yang disambungkan ke rangkaian internet, kemudian pergi ke laman Findmymobile.samsung.com

2Kemudian anda akan masuk ke menu pendaftaran, kemudian masukkan akaun Samsung yang anda ada pada telefon pintar Samsung anda yang hilang.

Langkah Seterusnya

3 Seterusnya, anda akan diminta mendapatkan kelulusan untuk menggunakan aplikasi ini. Anda boleh membaca perjanjian terlebih dahulu.

4Laman ini akan segera menunjukkan di mana telefon pintar berada melalui peta, dan anda boleh menjejaki dengan mudah.

Langkah Terakhir

5Jika anda rasa anda telefon pintar hilang tidak jauh anda berada, anda boleh memilih pilihan untuk memancarkan nada dering telefon pintar anda supaya anda dapat mengesan kehadirannya melalui bunyi.

6Anda juga boleh menjejaki kedudukan telefon pintar yang hilang selagi ia belum menjumpainya. Dalam erti kata lain, laman web ini akan memberikan update terkini tentang lokasi telefon pintar anda secara berterusan.

IKLAN

Anda hanya perlu memilih pilihan “Track Location” kemudian tekan “Start” untuk memulakannya. Jadi sekarang anda tak perlu menggelabah lagi kalau telefon pintar anda hilang atau dicuri. Ikuti langkah mudah ini dan mudah-mudahan ia dapat membantu.

Artikel SebelumnyaRemy Ishak Beri Bayangan Keluarga Terkena Sihir?
Artikel Seterusnya“Saya Cuba Kembalikan Nostalgia”- Sham VISA
Iskandar Lee
Menceburi dunia hiburan lebih 10 tahun dan suka fesyen. Terbiasa untuk mengkritik tentang kehidupan selebriti.