Tahun baru tinggal beberapa hari lagi. Tentunya, tahun demi tahun selalu ada sesuatu yang lebih menarik?

Seperti pada filem, pasti ada sahaja filem hebat yang sedia untuk ditayangkan di panggung wayang dengan pelbagai genre dan dilakonkan oleh artis Hollywood.

Jadi jangan biarkan anda terlepas masa tayangan filem-filem yang telah anda tunggu. Dengan barisan pelakon filem yang terkenal, rentetan filem yang akan ditunjukkan ini dijamin hebat dan wajib ditonton.

IKLAN

Berikutan murai.my meringkaskan dari pelbagai sumber, deretan filem Hollywood yang akan disiarkan di panggung wayang awal tahun 2020.

7Bad Boys for Life

Pertama kali disiarkan pada tahun 1995 diikuti oleh filem keduanya pada tahun 2003, siapa sangka akan ada yang ketiga pada tahun 2020. Masih memaparkan aktor Will Smith dan Martin Lawrence, filem yang akan disiarkan pada 23 Januari 2020 menyiarkan lakonan lucu dari kedua-dua polis, Mike Lowry dan Marcus Burnett.

Diarahkan oleh Adil El Arbi dan Bilall Fallah, Bad Boys kembali dengan judul Bad Boys for Life yang dianggap sebagai penutup dua cerita terdahulu.

6Underwater

Siapa yang tak kenal dengan Isabella Marie Swan, watak fiksyen dalam filem Twilight. Artis yang nama sebenarnya Kriten Stewart akan bergandingan dengan John Gallagher Jr., Vincent Cassel, dan TJ Miller di Underwater. Satu filem aksi, drama, serta seram.

Filem yang dikhabarkan akan disiarkan pada 9 Januari 2020.

5Birds of Prey

Selepas berpisah dengan Joker, Harley Quinn, watak jahat yang suka berpenampilan warna-warna cerah, memutuskan untuk terus hidup dengan beberapa orang teman perempuannya. Margot Robbie sekali lagi memainkan watak yang mencari kebebasan di Gotham yang juga suka membunuh.

Filem yang diarahkan oleh Cathy Yan dengan konsep dark comedy akan ditayangkan pada Februari 2020.

4Fantasy Island

Fantasy Island yang diarahkan oleh Jeff Wadlow akan dikeluarkan pada Februari 2020. Filem seram yang diadaptasi daripada siri TV yang disiarkan di ABC pada tahun 1977 hingga 1984 itu menceritakan mengenai misi melarikan diri dan menyelamatkan nyawa.

IKLAN

3King’s Man

Seperti siri sebelumnya, filem King’s Man memang digemari kerana memaparkan aksi lawan yang menghiburkan.

Filem ini, yang dijangka disiarkan pada Februari 2020, masih dilakonkan  oleh Harris Dickinson. Diarahkan oleh Matthew Vaughn, filem itu dikatakan berlatar belakangkan suasana perang dunia pertama.

2Sonic The Hedgehog

Sonic The Hedgehog adalah filem live action yang diambil dari watak-watak permainan video. Film live action dibintangi oleh Tika Sumpter, James Marsden, dan pelawak terkenal Jim Carrey. Filem ini dirancang bakal ditayangkan pada hujung Februari 2020.

1Dolittle

Selepas watak Tony Stark terkubur dalam filem Avengers: Endgame, kini Robert Downey Jr. muncul dalam sisi yang berbeza dalam filem Dolittle.

Filem ini mengisahkan tentang seorang doktor haiwan yang hidup dalam dunia sendiri bersama haiwan eksotik kesayangannya, dipaksa untuk mengembara ke sebuah pulau misteri untuk mencari penawar yang diperlukan oleh Queen Victoria yang jatuh sakit.

Selain daripada Robert Downey Jr., ada lagi pelakon-pelakon ternama lain yang terlibat gak dalam filem ni sebagai pelakon suara antaranya Tom Holland, Antonio Banderas, Rami Malek, Selena Gomez dan John Cena.