Luna Maya dikenali sebagai salah seorang artis paling berjaya dan popular di Indonesia. Artis berusia 36 tahun itu mempunyai kerjaya yang bersinar sebagai model hinggalah membintangi pelbagai buah filem.

Jadi tidak hairanlah begitu banyak jenama fesyen di dalam dan di luar negara mendekati  Luna untuk mempromosikan produk mereka. Terbaru bekas kekasih Ariel NOAH ini dilihat sedang mempromosikan barang kemas dari jenama SOYOOM.

IKLAN

Luna juga memuat naik video apabila dia menunjukkan barang perhiasan dalam bentuk kalung dan menyertakan akaun @soyoom_official melalui IG Stories-nya. Luna juga mengucapkan terima kasih kepada SOYOOM kerana menghantar kalung itu.

Walaubagaimanapun, netizen terkejut kerana mereka terlihat Luna memakai kalung berbentuk salib, seperti yang dipakai oleh orang yang menganut agama Kristian.

Walaubagaimanapun,  Luna menjelaskan bahawa dia memakai kalung berbentuk pedang bukannya lambang salib seperti yang ramai fikirkan.

Secara logiknya, Murai MY langsung tak rasa Luna nak memakai rantai dengan loket yang bertentangan dengan agama dia sendiri lebih-lebih lagi dengan para pengikutnya di Instagram.