Isu mengenai pelakon Indonesia, Fairuz A.Rafiq dengan bekas suaminya, Galih Ginanjar masih berlanjutan sehingga ke hari ini.

Terdahulu, Fairuz dikatakan telah difitnah oleh Galih selepas dia menuduh kemaluannya berbau ikan masin sehingga menjatuhkan maruah. Malah Fairuz juga berasa begitu tertekan sehingga enggan meneruskan kariernya di dalam bidang lakonan.

IKLAN

Pengsan Ketika Perbicaraan 

Terbaru Fairuz telah hadir ke mahkamah Jakarta Selatan baru-baru ini untuk perbicaraan kes tersebut. Namun begitu, disebalik perbicaraan tersebut berlaku insiden yang tidak diduga apabila pelakon wanita itu secara tiba-tiba pengsan selepas dibawa keluar dari bilik perbicaraan.

Diajukan Soalan Mengenai Alat Sulit 

Sebelum itu, Fairuz diberikan rehat selama 15 minit memandangkan keadaannya yang terlalu lemah dan tidak berdaya selepas prosiding perbicaraan berlangsung sekitar satu jam. Malah Fairuz turut menangis sambil memeluk keluarganya sebaik bangun dari kerusi mahkamah.

Menurut kakaknya, Rani A. Rafiq adiknya ketika itu berada dalam keadaan sangat tertekan hingga membuatkan dia jatuh pengsan. Malah, dia turut berasa tertekan dek kerana diajukan soalan-soalan sensitif terutama mengenai alat sulitnya yang seolah-olah memperlekehkan kehormatan seorang wanita.