Mencuri perhatian dunia, Ratu cantik United Kingdom (UK) yang juga seorang doktor, Bhasha Mukherjee kini dilaporkan telah ‘turun padang’ bagi membantu mengekang penularan wabak COVID-19.

Tamatkan Misi Kerja Amal Untuk Beri Bantuan 

Lebih mengharukan, Bhasha sanggup melupakan hasrat menamatkan misi kerja amal di luar negara untuk pulang ke negara asalnya di India untuk berkhidmat semula sebagai doktor. Sebagai info,dua tahun yang lalu Bhasha telah dinobatkan sebagai Miss England dan mengambil keputusan untuk berehat sementara waktu dari karier sebagai doktor junior bagi memberi fokus dalam pertandingan ratu cantik dunia Miss World sekitar Disember 2019.

IKLAN

Terima Mesej Dari Rakan 

Difahamkan,dia membuat keputusan untuk kembali berbakti selepas melihat situasi negara berdepan pandemik yang semakin teruk malah dalam masa yang sama turut menerima mesej daripada rakan-rakan di tempatnya pernah berkhidmat, Hospital Pilgrim di Boston,yang berkongsi khabar situasi genting dihadapi mereka ketika ini.

Dalam masa yang sama, dia turut berasa kagum melihat bagaimana seluruh dunia menghargai petugas barisan hadapan (frontliner) dan berhasrat untuk menjadi sebahagian daripada mereka.