Baru-baru ini tular di media sosial mengenai suntingan video kenyataan mirip usahawan kosmetik terkenal, Nur Sajat Kamaruzzaman yang dimuatnaik oleh pendakwah bebas dikenali sebagai Bilfami.

Tiada ‘Pondan’ Dijangkiti COVID-19 

View this post on Instagram

﷽ Sebarkan Moga Bermanfaat😔 ABANG INI JANGANLAH MENCABAR AZAB DARI ALLAH SWT Sungguh Melampau !!! . Ya Allah ampunkanlah kami

A post shared by Yasyabab (@bilfami) on

IKLAN

Dalam suntingan video tersebut,kelihatan individu tersebut mengulas mengenai penularan wabak COVID-19. Difahamkan, dia beranggapan sehingga kini tiada golongan transgender atau juga dikenali sebagai Mak Nyah dijangkiti wabak berkenaan sekaligus mengundang kecaman dan pelbagai tanggapan terhadapnya.

“Tak pernah lagi Pondan kena Corona.Betul tak?”

“Cuba you tengok, Ada tak Pondan kena Corona? Tak ada lagi. Mana ada”

Kenyataan Melampau 

Dalam pada itu, Bilfami beranggap kenyataan yang dikeluarkan oleh individu tersebut terlalu melampau kerana seolah-olah mencabar kuasa Allah SWT. Malah dia turut mengharapkan agar orang ramai dapat berkongsi posting tersebut sebagai manfaat bersama.

Menerusi carian Murai.my di laman Twitter, turut mendapati warganet masih terus mengecam kenyataan yang dikeluarkan oleh individu itu dan mengharap agar dia mengambil iktibar atas apa yang terjadi selama ini.