Drama atau filem di Korea Selatan memang boleh membuatkan penonton terpengaruh. Bukan hanya dari jalan cerita, tetapi juga pelakon hingga ke adegan yang cukup menyentuh perasaan.

Malah, bimbit percintaan antara karakter di dalam drama juga menjadi hal utama. Tak mustahil, dimasukkan babal pelukan, ciuman manis hingga adegan ranjang pun dibuat untuk menaikkan rating sesebuah dram atau filem tersebut.

Walaubagaimanapun pelakon atau artis Korea dituntut untuk bersikap profesional demi kepuasan hati penonton. Namun pelakon-pelakon ini ternyata memiliki beban tersendiri saat melakukan adegan seks. Jom selami apa perasaan mereka setelah melakukannya.

IKLAN

5Kim Soo Hyun

Adegan seks yang dilakonkan oleh Kim Soo Hyun dan Sulli dalam filem Real mengejutkan ramai orang. Sebabnya, Kim Soo Hyun yang dianggap naif ternyata dapat melakukan adegan nakal itu. Sementara Sulli yang terkenal sebagai bekas artis cilik malah kelihatan sangat cekap ketika melakukannya.

Kim Soo Hyun mendakwa bahawa semasa melakukan adegan itu, dia dan Sulli sering melakukan kesalahan. Sebenarnya, mereka berdua menahan nafas sehingga mereka tidak dapat mengucapkan dialog untuk membuat perut mereka kelihatan rata.

Namun pelakon dalam drama itu ternyata mempunyai beban tersendiri ketika melakukan adegan seks

“Kerana dalam adegan itu kami harus tampil berbogel, banyak hal yang kami fikirkan pada waktu itu. Ketika kami mulai menjalani penggambaran, Sulli dan saya setuju untuk menahan perut sehingga kami tidak dapat mengucapkan dialog kami,” kata Kim Soo Hyun.

Dalam temu bual, Kim Soo Hyun mengaku merasa bernasib baik kerana dapat melakukan adegan seks dengan Sulli. Kim Soo Hyun mempunyai pengalaman baru dalam bidang lakonan yang belum pernah dilakukannya sebelumnya, seperti dilaporkan oleh IBTImes.

4Park Si Yeon

Artis cantik Park Si Yeon diharuskan membuat adegan ranjang dalam drama The Greatest Marriage dengan Noh Min Woo. Lebih mengejutkan, Park Si Yeon dan Noh Min Woo terpaksa mengadakan adegan ranjang itu setelah dua hari penggambaran.

Park Si Yeon, yang diberitakan oleh Naver, merasa gugup ketika diminta untuk melakukannya. Tetapi dia juga masih harus mendapatkan keserasian yang kuat dengan Noo Min Woo untuk hasil yang sempurna.

“Awalnya, adegan itu kelihatan tidak bermaya kerana kedua-duanya gugup. Sememangnya, kami baru bertemu. Akhirnya, kami harus mengulangi penggambaran,” kata Park Si Yeon, yang diberitakan oleh KDramastars.

“Apabila kita mengulangi adegan, kita lebih selesa kerana kita sudah tahu. Yang lucu adalah, setelah selesai, penerbit sebenarnya mengatakan, adegan itu akan dipotong. Aku tidak tahu untuk ketawa atau menangis.”

IKLAN

3Kim Moo Yeol

Kim Moo Yeol nampaknya mempunyai adegan seks dalam filem A Muse. Dia mengakui bahawa sangat sukar apabila diminta oleh produser untuk melakukan hal itu. Lebih-lebih lagi, Kim Moo Yeol baru sahaja berkahwin dengan artis cantik Yoon Seung-Ah.

Dalam filem itu, Kim Moo Yeol yang berperanan sebagai pensyarah mesti dilihat dengan karakter yang berwibawa. Dia membimbing pasangannya, Kim Go Eun yang diberitahu berusia 17 tahun.

“Rasanya sangat pelik ketika melakukan adegan itu. Saya tidak selesa kerana baru sahaja berkahwin,” kata Kim Moo Yeol.

2Lee Dong Wook

Lee Dong Wook nampaknya melakukan adegan intim dalam drama La Dolce Vita atau Sweet Life bersama Oh Yeon Su. Lee Dong Wok mengakui bahawa dia tidak bermasalah ketika diminta untuk melakukan adegan tersebut.

Sudah tentu, di depan skrin kelihatan seperti adegan seks. Sebenarnya, prosesnya dia hanya berbaring dengan Oh Yeon Su.

Dia hanya merasa pelik dan tidak selesa ketika hasilnya dipertontonkan kerana disaksikan langsung oleh ibu bapanya. Di layar, penonton akan merasakan bahawa adegan itu benar-benar dijalankan.

“Walaupun melakukannya kelihatan biasa, tapi sedikit tidak selesa. Tetapi yang lebih asing lagi, ketika menonton adegan ini dengan ibu bapa di rumah,” kata Lee Dong Wook, menjawab pertanyaan ini di TNP.sg

“Adegan ini kelihatan buruk. Ketika ayah saya menontonnya, dia tidak mengatakan apa-apa. Tetapi, ketika ibu saya melihatnya, dia segera memanggil rakan-rakannya dan pergi begitu saja.”

1Gong Yoo

Rupa-rupanya Gong Yoo juga mempunyai adegan seks dalam filem A Man and A Woman. Pelakon yang popular sebagai Goblin ini dapat memainkan adegan panas dengan artis cantik Jeon Do Yeon.

Gong Yoo juga mendedahkan, ketika melakukan adegan seks, Gong Yoo benar-benar mencurahkan cinta dan sayangnya kepada pasangannya. Dengan cara itu, filem yang dibuatnya terasa lebih nyata.

“Saya benar-benar mengidolakan Jeon Do Yeon suatu ketika dahulu. Jadi, ketika adegan itu berlaku, tidak ada kata lain selain untuk meneruskan, saya juga berusaha meninggalkan semua pemikiran ‘tidak selesa’ atau malu di kamera,” kata Gong Yoo, ketika ditemu ramah pada tahun 2013 yang lalu.

Filem A Man and A Woman mengisahkan tentang hubungan sulit yang berlaku antara pasangan suami isteri. Gong Yoo sendiri mengatakan, filem itu tidak boleh diikuti di dunia nyata, tidak sesuai dengan norma dan nilai dalam masyarakat.