Bekas isteri Glenn Fredly, Dewi Sandra akhirnya buka mulut setelah dikritik oleh netizen. Dia dituduh tidak mengucapkan takziah kepada bekas suaminya.

Padahal ramai wanita yang pernah mengisi hidup Glenn Fredly mengucapkan rasa kesedihan di atas pemergian Glenn. Namun berbeza dengan Dewi.

IKLAN

Sebilangan netizen yang memberikan komen bertanya mengenai sikap penyanyi popular di Indonesia ini. Seminggu selepas pemergian Glenn,  Dewi akhirnya memberi reaksi terhadap tuduhan netizen.

Dia memuat naik foto yang berbunyi mengenai privasi.

“Tidak setiap bagian dari kehidupan peribadi anda perlu diumumkan,” tulis dalam foto yang dimuat oleh Dewi Sandra.

Selanjutnya, di ruangan kapsyen Dewi Sandra menerangkan soal hati dan perasaan tidak perlu didedahkan dan cukup diketahui oleh anda sendiri.

“Pada pendapat saya, siapa yang dapat merahsiakan hal-hal peribadi, itu bijaksana. Entah kenapa apa yang terjadi sekarang ini seolah-olah kekepoan membuat kita ketandusan untuk bercakap  tentang orang lain,” buka Dewi Sandra.

Dewi menyatakan bahawa dia diberi pelajaran berharga oleh bapanya sejak dia remaja untuk tidak mengganggu urusan peribadi orang lain.

“Ayah saya berkata: orang yang sibuk mengurus hal orang lain adalah orang yang membuang masa kerana mereka tidak menjaga diri,” sambung Dewi.

Walaubagaimanapun, wanita berusia 40 tahun ini enggan berkongsi semua perkara peribadi melalui media sosialnya.

IKLAN

“Bagi sebilangan orang, saya terutamanya, media sosial akan menjadi tempat terakhir saya untuk berkongsi perkara-perkara yang” peribadi “kerana cara orang meluahkan hati dan perasaan mereka tidak hanya dengan platform yang satu ini,” kata Dewi Sandra.

Walaupun muat naik ini tidak menjelaskan mengenai persoalan netizen mengenai Glenn Fredly. Ramai yang mengesyaki luahan hati Dewi Sandra sebagai respon kepada netizen.