Pada bulan Ramadhan ini, KFC memperkenalkan menu baharu yang pastinya membangkitkan selera anda iaitu Nasi Kari Atuk KFC di mana rasa klasik tempatannya akan menimbulkan perasaan nostalgia.

Diinspirasikan daripada kenangan-kenangan lazim yang kita kongsi bersama sebagai rakyat Malaysia termasuklah imej pengasas KFC sendiri iaitu Colonel Sanders atau lebih senang digelari sebagai ‘Atuk’, hidangan ini dicipta khas untuk menghilangkan keinginan mengidam anda ketika berbuka puasa.

Kari Atuk merupakan kuah kari yang disediakan menggunakan rempah-ratus kari tradisional yang dicampur dengan ketulan ubi kentang untuk penambahan rasa dan tekstur, dan kemudiannya dikacau sebati bersama santan yang menjadikan kari ini enak berlemak.

IKLAN

Bersesuaian dengan cita rasa rakyat Malaysia, juadah ini dihidangkan bersama Sambal Atuk iaitu sambal yang ditumis dengan pes istimewa campuran ikan bilis dan cili, yang sesuai sekali digandingkan dengan Kari Atuk.

ONE BOX & DRUMETTE

Anda boleh mendapatkannya melalui khidmat ‘Self-Collect’, Bawa Pulang, Pandu Lalu, dan Penghantaran bermula 30 April 2020, sementara stok masih ada.

Pilih ‘Contactless Delivery’ untuk pesanan dihantar terus ke rumah anda atau ‘Contacless Self- Collect’ untuk pesanan bawa pulang, untuk penerimaan makanan yang lebih selamat dan bebas sentuhan.

Dalam menghadapi bulan Ramadhan yang sibuk ini, KFC menggalakkan anda untuk menggunakan khidmat pra-pesanan melalui laman web atau aplikasi KFC Malaysia.

Layari www.kfc.com.my, muat turun aplikasi KFC Malaysia, atau pesan melalui Foodpanda.