HUAWEI Share Pada MatePad Pro Bakal Menciptakan Pengalaman Baru

Mesti Baca

‘Tokti’ Pun Puji! Peminat Kagum Hannah Delisha Miliki Suara Merdu

Belum pun 'habis' memperkatakan mengenai perkahwinannya, pelakon Hannah Delishah sekali lagi mencuri perhatian peminat menerusi sebuah video 'teaser' yang...

Wow! Ramai Terkejut Lihat Wajah Ezurin Khyra Pada 21 Tahun Yang Lalu

Siapa saja tak kenal dengan nama Datin Ezurin Khyra yang mendapat gelaran ‘Crazy Rich Asian’ oleh peminatnya. Pada tahun...

Mak Ayah Dihina Sampai Panggil ‘Bodoh’? Dekati Kisah Kak Girl Yang Menyentuh Hati

Kak Girl sebak hingga mengalirkan air mata dalam sebuah video temubual eksklusif bersama selebriti dan influencer oleh Subhome. Dalam video...

Huawei secara rasmi melancarkan Matepad Pro di Malaysia. Peranti premium Huawei siap menyaingi iPad Pro dan Galaxy S6 Samsung di negara ini.

Huawei MatePad Pro menggabungkan skrin besar dengan bezel ultra-sempit. Itu menjadikannya sebagai tablet dengan nisbah layar ke bodi tertinggi di dunia, iaitu 90 peratus.

Dikuasakan oleh chipset Kirin 990 7nm yang unggul, Huawei MatePad Pro menawarkan prestasi dan jangka hayat bateri yang luar biasa. Menjalankan EMUI10, Huawei MatePad Pro menyokong Multi-Window, Multi-screen Collaboration dan Huawei APP Multiplier.

Huawei MatePad Pro juga disertai dengan Huawei M-Pencil dan Smart Magnetic Keyboard sehingga menyokong sinergi dengan Mode PC dan fitur WPS baru untuk produktiviti maksimum.

Selain itu, siri Huawei MatePad Pro juga merupakan tablet pertama di dunia yang menyokong pengecasan tanpa wayar dan membalikkan pengecasan tanpa wayar.

Huawei MatePad Pro hadir dengan panel IPS yang memaparkan resolusi QHD 2K (2560 × 1600) dengan kepadatan piksel 280ppi. Tablet ini dapat menampilkan gamut warna sinematik maksimum DCI-P3 pada kecerahan 540 nits dan nisbah kontras 1500: 1 sebagai tambahan kepada paparan QHD.

Teknologi Huawei ClariVu Display Enhancement secara signifikan dapat meningkatkan reproduksi warna dan kejernihan gambar, serta memastikan setiap frame tajam dan kaya dengan detail penuh warna.

HUAWEI Share & Muti-Screen: Perhubungan Masa Depan Tanpa Had

HUAWEI Share membolehkan kolaborasi antara multiskrin. Mempunyai fungsi 2 peranti dalam 1 skrin, ia membolehkan HUAWEI MatePad Pro dan telefon pintar HUAWEI anda berkongsi skrin, sekaligus berupaya untuk memindahkan fail dan melihat senarai kenalan dengan lebih jelas di paparan tablet.

Melalui paparan pada skrin tablet, anda boleh mengawal dua skrin dalam satu masa. Manakala, menerusi paparan telefon pintar, anda boleh mengakses tablet dan mengawal papan kekunci, skrin dan bunyi. Ini pastinya mencipta pengalaman baru untuk anda.

Dengan kata lain, dengan membina kemampuan pemprosesan yang kuat dan kemampuan sistem asas dari MateBook & MatePad, Huawei dapat menghapuskan halangan antara  sistem Windows dan Android, menyedari potensi penuh untuk menyambungkan peranti dengan lancar.

Huawei AppGallery

Untuk info,  kesemua aplikasi daripada Google seperti Play Store, Maps dan YouTube tidak lagi disokong oleh tablet ini. Sebagai alternatif HUAWEI MatePad Pro kini telah dilengkapi dengan sokongan HUAWEI Mobile Services (HMS), dan anda boleh menggunakan aplikasi pra-pasang AppGallery untuk memuat turun aplikasi ataupun permainan.  Terdapat banyak aplikasi yang boleh anda muat turun terus melalui AppGallery. Antaranya termasuklah TikTok, Lazada, Shopee, WeChat dan banyak lagi.

 

Terkini

Park Bom Nekad Berpindah Ke Sebuah Pulau, Ini Alasannya!

Penyanyi Korea dan bekas ahli kumpulan 2NE1, Park Bom yang berada dalam episod rancangan televisyen 'On & Off',  berkongsi...

Artikel Berkaitan