Menerusi laman Instagram nya, Pencetus Ummah (PU) Syed Bakri telah membuat teguran secara terbuka di laman Instagram kepada anak pelakon veteran Normah Damanhuri yang juga usahawa selebriti, Liana Rosli.

Bertentangan Dengan Islam

Tegur PU Syed, selama ini Liana atau lebih dikenali sebagai Kak KM sering kali memperagakan tubuh badannya untuk melariskan produk jualan. Malah tegasnya, cara yang dikendalikan oleh Kak KM itu bertentangan dengan ajaran dan syarak Islam.

View this post on Instagram

3 pagi punya keje 🤣😖🤦🏼‍♀️

A post shared by lianarosli (@lianarosli_official) on

IKLAN

“Kak KM bila lagi mahu kembali ke pangkal jalan? Netizen boleh nilai sendiri, antara nak jual produk atau nak jual maruah diri.

“Bukan setahun dua, tapi dah bertahun-tahun modus operandinya berniaga dengan memperagakan tubuh. Tak salah cari rezeki, namun yang salah adalah rezeki yang dicari dengan jalan yang terang-terang syarak tak benarkan”

Pernah Beri Nasihat 

Dedah pendakwah bebas itu lagi, sebelum ini dia dan rakan-rakan pernah memberi nasihat kepada Kak KM namun tidah diendahkannya.

“Dulu pernah saya menegur dan rakan-rakan lain turut menegur, namun tak jalan, bahkan makin menjadi-jadi kerana mendapat sambutan daripada netizen”

View this post on Instagram

Kak KM bila lagi mahu kembali ke pangkal jalan? Netizen boleh nilai sendiri, antara nak jual produk atau nak jual maruah diri Ianya bukan setahun dua, tapi dah bertahun² modus operandinya berniaga dgn memperagakan tubuh Tak salah cari rezeki, namun yg salah adalah rezeki yg dicari dgn jalan yg terang² syarak tak benarkan Dulu pernah sy menegur dan rakan² lain turut menegur, namun tak jalan, bahkan makin menjadi² kerana mendapat sambutan dr netizen Sampai bilakah org yg bernama Kak KM ni nak sedar bahawa jalan yg dipilihnya adalah salah dari sisi agama, yg ambe pasti adalah selagi ada yg supportnya, maka selagi itu dia rasa, dia betul Banyak founder² produk kecantikan yg kaya raya namun masih patuh apa yg Islam perintahkan, tapi tidak kpd beliau Teguran ini bukan utk menyekat mata pencariannya bg mencari rezeki, tetapi utk menyadarkannya bahawa, byk lagi cara utk mengiklankan produk, bukan dgn cara memperagakan tubuh sendiri Syed Bakri Al-Yahya #AdeAmbeTakut #BiarTahuJanganDokTahu

A post shared by Syed Bakri Al-Yahya (@syedbakri_alyahyaofficial) on

IKLAN

Bagaimanapun, menurut PU Syed teguran itu bukanlah kerana ingin menutup ‘periuk nasi’ usahawan itu sebaliknya ingin menyatakan bahawa masih banyak lagi cara untuk mengiklankan sesuatu produk dan bukanlah dengan memperagakan tubuh sendiri.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry