Menerusi laman Instagram nya, Pencetus Ummah (PU) Syed Bakri telah membuat teguran secara terbuka di laman Instagram kepada anak pelakon veteran Normah Damanhuri yang juga usahawa selebriti, Liana Rosli.

Bertentangan Dengan Islam

https://www.instagram.com/p/CAJw2QGAnSC/

Tegur PU Syed, selama ini Liana atau lebih dikenali sebagai Kak KM sering kali memperagakan tubuh badannya untuk melariskan produk jualan. Malah tegasnya, cara yang dikendalikan oleh Kak KM itu bertentangan dengan ajaran dan syarak Islam.

IKLAN

“Kak KM bila lagi mahu kembali ke pangkal jalan? Netizen boleh nilai sendiri, antara nak jual produk atau nak jual maruah diri.

“Bukan setahun dua, tapi dah bertahun-tahun modus operandinya berniaga dengan memperagakan tubuh. Tak salah cari rezeki, namun yang salah adalah rezeki yang dicari dengan jalan yang terang-terang syarak tak benarkan”

Pernah Beri Nasihat 

Dedah pendakwah bebas itu lagi, sebelum ini dia dan rakan-rakan pernah memberi nasihat kepada Kak KM namun tidah diendahkannya.

“Dulu pernah saya menegur dan rakan-rakan lain turut menegur, namun tak jalan, bahkan makin menjadi-jadi kerana mendapat sambutan daripada netizen”

Bagaimanapun, menurut PU Syed teguran itu bukanlah kerana ingin menutup ‘periuk nasi’ usahawan itu sebaliknya ingin menyatakan bahawa masih banyak lagi cara untuk mengiklankan sesuatu produk dan bukanlah dengan memperagakan tubuh sendiri.