Seram Giler! Rumah Hantu ‘Drive-Thru’ Pertama Di Dunia Kini Dibuka Di Jepun

Mesti Baca

Pandemik virus Corona telah membuat banyak industri pelancongan berjuang untuk bertahan. Salah satunya adalah seperti yang dilakukan oleh syarikat reka bentuk rumah berhantu di Jepun, Kowagarasetai.

Dilaporkan dari MASHABLE SE Asia, Kowagarasetai merancang rumah berhantu menjadi drive-thru agar pengunjung terhindar dari virus Corona.

Dikhabarkan reka bentuk rumah berhantu drive-thru ini adalah yang pertama di dunia. Sesuai dengan temanya, para pengunjung dapat menikmati ketakutan bertemu dengan pelbagai hantu di dalam kereta masing-masing.

Pengunjung boleh menggunakan kereta persendirian atau kereta sewa yang disediakan di lokasi.

Pengunjung yang menggunakan kereta persendirian akan dikenakan bayaran 8,000 Yen. Sementara itu, jika anda menggunakan kereta sewa, bayaran tambahan sebanyak 1,000 Yen akan dikenakan.

“Di dalam kereta, para tamu dapat berteriak sekuatnya yang mereka mahukan, ketika makhluk yang mengerikan datang mengelilingi mereka. Bahkan format baru mungkin lebih menakutkan daripada rumah berhantu biasa,” kata produser Kenta Iwana, dari Gulftoday.

Cuba lihat foto-foto di bawah. Macam mana, seram ke tidak?

Foto: Kowagarasetai

Foto: Kowagarasetai

Foto: Kowagarasetai

Foto: Kowagarasetai

Foto: Kowagarasetai

Rumah Hantu ini terletak di garaj berhantu di wilayah Azabu di Tokyo. Menurut cerita orang, jika anda meletakkan kereta di dalamnya dan membunyikan hon tiga kali, sesuatu yang buruk akan berlaku.

Kesan menyeramkan akan lebih terasa kerana rumah berhantu yang dilalui juga memberikan cerita terperinci tambahan yang akan dimainkan di radio kereta pengunjung. Ia akan rasa lebih menyeramkan ketika melihat penampilan zombie, hantu, dan beberapa orang mati yang lain oleh pengunjung selama 20 minit.

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan