4 Lelaki Ini ‘Orang Penting’ Di Sebalik Lagu ‘How You Like That’ Blackpink

3.5K

BLACKPINK akan mengeluarkan lagu barunya yang berjudul How You Like That, pada hari Jumaat, 26 Jun 2020. Sebelum lagu itu dirilis, video teaser comeback-nya telah mencatat rekod tontonan yang tinggi di YouTube.

Teaser single BLACKPINK comeback, ‘How You Like That’ disambut oleh peminat di seluruh dunia. Ramai peminat tidak sabar untuk menonton klip video penuh mereka sehinggakan nama BLACKPINK trending di twitter.

IKLAN

Lagu How You Like That menjadi single pertama yang dikeluarkan dari album comeback mereka. Selepas itu, sekitar bulan Julai dan Ogos, kumpulan naugan YG Entertainment akan mengeluarkan lagu kedua mereka.

Teddy sekali lagi terlibat sebagai penulis lirik yang dibantu oleh Danny Chung. Sebagai tambahan, R.Tee dan 24 membantu sebagai komposer dan juga pengeluar.

Siapakah mereka di sebalik lagu How You Like That? Mari lihat penjelasannya lebih lanjut!

3
Foto : YG Entertainment

Teddy Park

Nama Teddy Park sebagai producer utama dan bos The Blacklabel YG Entertainment tidak asing bagi peminat. Tidak hanya menulis lirik lagu How You Like That, Teddy juga terlibat dalam semua lagu yang dikeluarkan oleh BLACKPINK termasuk kolaborasi dengan Lady Gaga’s Sour Candy. Teddy Park adalah antara individu penting di sebalik kejayaan Blackpink.

2
Foto : Instagram/@thedannychung

Danny Chung

Bukan kali pertama terlibat. Danny Chung sebelumnya telah membantu Teddy dalam membuat lirik lagu Really, di album mini Blackpink, Square Up, yang dirilis pada 15 Jun 2018. Danny Chung, yang berada di The Blacklabel, juga terlibat dalam pembuatan lagu Ulang Tahun milik Jeon Somi.

1
Foto : Instagram

R.TEE dan 24

Kedua-dua produser ini adalah orang lama di YG Entertainment. R.TEE dan 24 terlibat dalam membuat lagu BLACKPINK, Kill This Love, DDU-DDU-DDU-DDU, See U Later, Dont Know What To Do. R.TEE juga membantu Teddy menggarap lagu Playing With Fire.

Album penuh pertama BLACKPINK siap dikeluarkan pada bulan September 2020. Mesti ramai yang tertanya-tanya bagaimana lagu-lagu terbaru BLACKPINK. Sama-sama kita nantikan!