Pihak polis di Medan, Indonesia dilaporkan membebaskan individu dengan inisial artis HH yang berkaitan dengan dakwaan kes pelacuran. Kemudian, diketahui bahawa artis itu adalah Hana Hanifah.

Dipetik dari Tribunews, Berita mengenai penangkapan ini disahkan oleh Ketua Polis Medan, Pesuruhjaya Kanan Riko Sunarko. Dia menyatakan bahawa pihaknya menyoal pihak-pihak yang berkenaan, setelah penangkapan itu.

Penangkapan Hana Hanifah dilakukan setelah siasatan dapat mengesan aktiviti ketua pelacuran yang menjaja artis-artis ibu kota di kota Medan. Malah mereka siap menerbangkan artis-artis itu dari Jakarta ke Medan.

Siasatan kemudian mengarahkan kepada Hana yang terbang dari Jakarta ke Medan pada hari Ahad (12/7) semalam. Dia juga tinggal di salah satu hotel di sana.

Menanggapi penangkapan Hana Hanifah yang berkaitan dengan kes suspek pelacuran, Machi Achmad, yang pernah menjadi peguam Hana, mengesahkan hal ini. Dia berharap kes pelacuran yang dikatakan tidak benar.

Dia juga berharap agar Hanifah dilayan dengan baik oleh polis. Kerana bagaimanapun, dia mempunyai hak yang mesti dilindungi. Machi Achmad sendiri mengaku tidak mempunyai kuasa untuk menangani kes ini.

IKLAN

Siapakah Hana Hanifah

Difahamkan Hana Hanifah merupakan selebriti yang terkenal di Indonesia dan mempunyai jenama fesyen sendiri bernama NH Aunthentic.

Penampilan wanita berusia 23 tahun ini juga sering mencuri perhatian orang ramai. Dia juga terkenal cukup aktif memuat naik aktivitinya di akaun Instagram peribadinya.

Murai MY kongsikan 10 gambar cantik wanita ini dari akaun Instagram @hanaaaast,  berikut adalah beberapa gambar Hana Hanifah dalam pelbagai penampilan.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry