Raikan Festival Hindu, Shah Rukh Khan Disangka Bukan Beragama Islam?

Mesti Baca

Shahrukh Khan (SRK) selalu merayakan perayaan Hindu setiap tahun. Ini kerana dia mengahwini wanita dengan agama yang berbeza bernama Gauri Khan pada tahun 1991.

Tahun ini, dia menghadapi masalah lain ketika meraikan Ganesh Utsav dengan keluarganya.

Walaupun mengaku beragama Islam, banyak netizen yang kembali mempersoalkan agama pelakon Kuch Kuch Hota Hai itu. Sebabnya, dia selalu mengikuti hampir setiap perayaan keagamaan isterinya.

SRK meraikan Ganesh Utsav untuk menghormati agama yang dianuti Gauri Khan. Namun, muat naiknya kali ini malah mendapat komen negatif kerana menyambut perayaan Hindu walaupun dia beragama Islam.

Dalam foto hitam putih, SRKĀ  tersenyum dan menunjukkan bahawa dahinya ditandai dengan warna merah. Itu tidak berhenti di situ, pelakon berusia 54 tahun itu juga melemparkan ayat doa.

“Doa dan visarjan selesai untuk Ganesh Chaturthi kali ini. Semoga Tuan Ganesha mengurniakan rahmat dan kebahagiaan kepada anda dan orang tersayang. Ganpati Bappa Morya “- tulis Shah Rukh Khan di Instagramnya.

Sehingga kini, lebih daripada 26 ribu komen telah memberi reaksi terhadap muat naik tersebut. Beberapa netizen telah mempersoalkan agama SRK.

Dipetik dari NDTV, SRK membesarkan tiga anaknya dengan dua agama. Keluarga mereka juga merayakan Diwali, Aidilfitri dan Holi dengan semangat yang sama.

Pada awal Ogos yang lalu, SRK pernah memuatnaik foto menunjukkan Abraham berdoa selepas menunaikan solat ketika menyambut perayaan AildilAdha yang jatuh pada 31 Julai 2020 yang lalu.

Terkini

Selepas Wajah, Safiey Ilias Jalani Rawatan Kecantikan Buah Dada

Usahawan kosmetik sensasi Safiey Ilias atau nama sebenarnya Saifuddin Bin Ilias menimbulkan kontroversi di laman Instagram selepas berkongsi foto...

Artikel Berkaitan