Kini nama Rhea Chakraborty menjadi sebutan di India. Di tengah kesedihan setelah kematian kekasihnya, Sushant Singh Rajputt akibat bunuh diri, dia mengalami cyber buli kerana dianggap punca di sebalik kematian Sushant.

Telah diketahui bahawa Sushant meninggal dunia pada 14 Jun kerana bunuh diri. Polis Mumbai mengatakan Sushant mempunyai masalah kesihatan mental sebelum meragut nyawanya sendiri. Pemergian bintang Bollywood itu turut dirasakan oleh kekasihnya, Rhea Chakraborty.

Chakraborty memuat naik dua gambar dengan Sushant.

IKLAN

Tidak lama kemudian, aktres muda Bollywood itu memuat naik foto dalam bentuk pesanan langsung yang dia terima di Instagram dari seorang pengguna. Lelaki itu meminta Chakraborty untuk membunuh diri. Sekiranya tidak, seseorang akan membunuhnya.

“Saya dipanggil pisau cukur … saya diam. Saya digelar pembunuh … saya diam … saya dipanggil pelacur … saya diam. ” dia menulis.

https://www.instagram.com/p/CCsVR4vH2TV/?utm_source=ig_embed

Di samping itu, akaun Instagramnya dipenuhi dengan kata-kata kasar, jadi Chakraborty menutup bahagian komen dari akaunnya.

Dia semakin dibuli di media sosial setelah bapa Sushant, KK Singh melaporkan bahawa Chakraborty adalah orang di sebalik kematian Rajputt. Dia menjelaskan bahawa selama ini Chakraborty menggunakan wang anaknya, memberinya ubat, mengancam kesihatan mentalnya, dan menjauhkan Sushant dari keluarganya.

Namun Rhea Chakraborty tidak berdiam diri. Dia membantah semua dakwaan yang dibuat oleh ayah Sushant. Tetapi media dan orang ramai lebih suka mengkritik Chakraborty.

Tekanan Besar Untuk Rhea Chakraborty

Dengan kebencian yang semakin meningkat terhadap Chakraborty, ini menjadikannya lebih sukar bagi pihak berkuasa untuk menjalankan siasatan. Semalam, 27 Ogos, Rhea Chakraborty memuat naik video di Instagram yang menunjukkan rumahnya dipenuhi dengan ahli media.

“Lelaki dalam video ini adalah ayah saya, Indrajit Chakraborty. Kami berusaha meninggalkan rumah untuk bekerjasama dengan  pihak berkuasa penyiasatan. Tetapi ada ancaman terhadap hidup saya dan keluarga saya,” tulisnya.

Dia juga mengaku bahawa dia telah meminta bantuan pihak berkuasa tetapi sehingga semalam tidak ada yang datang untuk menolong. Selepas media melaporkan tuduhan Rhea Chakraborty menggunakan dadah, aliran transaksi kewangan dan interaksi dengan orang di sekelilingnya berada di bawah pengawasan Biro Narkotik India.

IKLAN