Rhea Chakraborty ditahan secara rasmi susulan kematian kekasihnya, Sushant Singh Rajput. Bintang filem Jalebi itu didapati bersalah kerana memberikan kemudahan penggunaan dadah pada Sushant sebelum kematiannya yang tragis pada 14 Jun 2020.

Penangkapan Rhea membuat namanya jadi trending di Google pada hari Khamis, 10 September 2020. Laporan terbaru mengatakan bahawa Rhea telah dimasukkan ke penjara khas.

IKLAN

Bersama Pembunuh Terkenal Indrani Mukerjea

Rhea dikhabarkan akan ditahan selama 14 hari di penjara Byculla, Mumbai. Dikatakan bahawa tempat itu adalah satu-satunya penjara khas untuk wanita di mana seorang usahawan terkenal, Indrani Mukerjee juga meringkuk di sana kerana kes pembunuhan.

Dilaporkan oleh Hindustan Times, Indrani Mukerjea, yang sedang menjalani perbicaraan untuk kes pembunuhan anak perempuannya Sheena Bora, dimasukkan ke penjara yang sama.

Indrani Mukerjea, bekas pemilik saluran TV ditangkap pada bulan Ogos 2015 kerana membunuh Sheena Bora, 25 tahun, anak perempuannya dari perkahwinan pertamanya. Sheena Bora didakwa dicekik di dalam sebuah kereta oleh ibunya, dengan bantuan suami keduanya Sanjeev Khanna dan pemandunya Shyamwar Rai.

Penjara Wanita di Byculla, Mumbai

Rhea dituduh mengaturkan penggunaan dadah untuk Sushant, tetapi tidak dinyatakan apakah dia juga menggunakannya. Dakwaan terhadap Rhea akan diadili di mahkamah esok. Dilaporkan oleh Pink Villa pada hari Khamis, 10 September 2020, Rhea dipindahkan ke penjara khas kerana masalah keselamatan.

Di penjara itu mempunyai sekitar 6 berek dan di setiap berek sekitar 40 hingga 50 banduan ditahan. Berek ini mempunyai dewan besar di mana ruang menempatkan bagi setiap tahanan. Mereka disediakan selimut nipis, bantal kecil. Tahanan dibekalkan beg  kecil di mana mereka menyimpan barang-barang mereka berhampiran tempat tidur mereka. Selain itu, makan malamnya termasuk nasi, dal (sup), 2 capati dan sabzi (sayur-sayuran).

Bukan hanya Rhea, adiknya Showik Chakraborty, pengurus Sushant, Samuel Miranda, dan tukang masaknya, Dipesh Sawant, juga telah dimasukkan ke dalam tahanan.

“Penghantaran (ganja) ini diterima oleh pembantu Sushant. Setiap penghantaran dan pembayaran diketahui secara sedar oleh Rhea Chakraborty dan kadang-kadang pembayaran dan pilihan ubat telah disahkan dari Rhea, ”kata wakil Biro Pengendalian Dadah (NCB).

Setelah menjalani pemeriksaan perubatan, Rhea akhirnya mendedahkan bahawa 80 peratus selebriti Bollywood menggunakan dadah.  Sebagai tambahan, Rhea mengatakan bahawa pihak agensi tidak memberi tekanan kepada Sushant.

Penangkapannya juga menemui bukti baru bahawa Rhea adalah anggota aktif sindiket dadah yang berkaitan dengan bekalan ubat. Apa pun, tweet Rhea pada tahun 2019 menjadi viral lagi kerana dia bercakap mengenai dadah. Dia bercakap mengenai gadis India yang dipenjara kerana mengedar dadah dan Rhea takut mengenainya.

[Sumber IndiaNews]

IKLAN