Rhea Chakraborty masih dalam tahanan kerana disyaki terlibat dengan kes dadah yang melibatkan mendiang Sushant Singh Rajput. Baru-baru ini, Deepika Padukone juga diseret dengan kes ini setelah mesej WhatsAppnya didedahkan.

Rhea Chakraborty ditangkap pada hari Rabu, 9 September 2020. Dia dilaporkan bahawa mengatur penggunaan dadah untuk Sushant Singh Rajput. Biro Pengawalan Narkotik (NCB) mengatakan bahawa dia adalah anggota aktif sindiket dadah. Rhea seharusnya ditahan hingga 21 September 2020 tetapi mahkamah Mumbai melanjutkannya hingga Selasa, 6 Oktober 2020.

IKLAN

Deepika Padukone Pula Bakal Diperiksa Polis

DNA India

Setelah kematian tragis Sushant pada 14 Jun 2020, kes penggunaan dadah di industri Bollywood semakin giat untuk disiasat. Selain itu, Rhea mengatakan bahawa terdapat 25 selebriti terkenal yang mengambil dadah, iaitu Sara Ali Khan dan Shraddha Kapoor. Bukan hanya itu, Deepika Padukone juga terseret setelah ada pesanan WhatsApp dengan pengurusnya Karishma Prakash membincangkan tentang beberapa jenis ganja.

Dilaporkan oleh Pinkvilla pada hari Rabu, 23 September 2020, Karishma telah dipanggil sebelumnya oleh NCB. Sementara itu, Deepika akan dipanggil bersama dengan Sara dan Sharaddha minggu ini. Ketiadaan Karishma dilaporkan kerana dia berada di Goa, India Barat untuk menemani Deepika dalam penggambaran.

Isteri Ranveer Singh itu akan kembali muncul dalam filem yang diarahkan oleh Karan Johar. Sebelum ini, Deepika sangat aktif berkongsi gambar di laman Instagram. Tetapi sekarang dia memilih untuk berdiam diri kerana banyak netizen menyerangnya dalam ruangan komen kerana didakwa mengambil dadah.

Sehingga kini, kes kematian Sushant Singh Rajput belum menunjukkan punca dia bunuh diri.