Ini Sebab Mengapa 5 Pintu Misteri Yang Tidak Pernah Dibuka Sehingga Ke Hari Ini

Mesti Baca

Dunia mempunyai pelbagai kejadian dan perkara-perkara aneh. Salah satu perkara aneh yang tidak ramai tahu adalah kewujudan pintu misteri yang tidak penah dibuka sehingga kini dan ini adalah 5 pintu misteri menurut The Richest.

Tempat Pembuangan Sisa Nuklear Di Finland

 

via New York Times

Tempat pembuangan sisa nuklear di Finland ini dikunci sekurang-kurangnya selama 100,000 tahun bagi mengelakkan bahaya sisa nuklear yang boleh menyebabkan penderitaan penduduk bumi.

Menurut pakar, ini merupakan cara paling selamat untuk membuang sisa nuklear. Jadi untuk beberapa lagi keturunan manusia, pintu simpanan yang menyimpan sisa nuklear ini tidak boleh dibuka sama sekali.

Bilik Kebal Virus Di Amerika Syarikat

via CNBC

Penyakit cacar merupakan satu wabak yang mampu untuk membunuh dan telah menyebabkan berjuta kematian dalam sejarah manusia. Sejumlah kecil penyakit ini masih lagi hidup. Ia disimpan dalam keadaan beku di sebuah bilik kebal rahsia milik tentera Amerika Syarikat dan Rusia.

Menurut The Richest, sekiranya salah satu sampel ini dikeluarkan, penyakit cacar ini dikatakan mampu untuk merebak dan membunuh berjuta manusia lagi. Sampel penyakit cacar ini dikatakan disimpan oleh kedua-dua pihak sebagai jaminan untuk tidak melancarkan perang biologi.

Kuil Terkaya Dunia Di Kerala, India

via Hops ID

Kuil Sree Padmanabhaswamy di Kerala, India, merupakan sebuah kuil suci bagi Maha Vishnu, iaitu dewa Hindu yang paling kuat sekali. Kuil yang mempunyai lapisan diperbuat daripada emas itu dibina pada abad ke-16 dan menyimpan harta keturunan Raja Travancore.

Pemimpin agama di situ memberi amaran bahawa pembukaan bilik-bilik kebal itu akan menunjukkan mereka tidak menghormati Maha Wisnu dan akibatnya malapetaka bakal berlaku. Satu-satunya cara untuk selamat masuk ke dalam adalah dengan melalukan upacara suci yang dikenali sebagai mantera garuda, tapi tak ada seorang pun yang tahu cara melakukannya.

Harta Karun Di Machu Picchu

via Fodors

Di bawah Machu Picchu terdapat makam dan sistem gua yang masih belum ditemui. Orang Peru takut dengan pencerobohan arkeologi di situ kerana kuatir mereka akan merosakkan tempat suci Machu Picchu.

Maka mereka menolak untuk memberi sebarang kebenaran untuk membuat pencarian di situ. Jadi sampai sekarang pintu gua tidak pernah dibuka untuk mengetahui isi kandungan gua.

Hotel Pembunuhan Di Kanada

via Kayak

Pada tahun 1906, satu kisah lagenda mengatakan bahawa terdapat satu keluarga yang dibunuh di dalam bilik 837 semasa mereka sedang tidur. Pekerja yang mengemas bilik itu keesokkan harinya menemui mayat sekeluarga ini yang terbaring keadaan berlumuran darah.

Di sekeliling dinding juga terdapat kesan tapak tangan yang berdarah, seolah-olah kesan daripada pergelutan. Sejak daripada saat itu, bilik tersebut telah ditutup sepenuhnya dan tidak akan dibuka kembali kerana dipercayai mempunyai misteri.

Menarik! Tanpa kita ketahui,masih banyak lagi misteri yang terdapat di muka bumi yang masih belum kita terokai.

Terkini

Rahsia Kecantikan Kulit Glowing Pelakon Bollywood – Kareena Kapoor

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik Bollywood ini, Kareena Kapoor. Pelakon filem Kabhie Kushie Kabhie Gham ini walaupun usianya...

Artikel Berkaitan