Kangana Ranaut nampaknya seperti menyindir Aamir Khan melalui muat naik Twitter. Perkara ini bermula selepas anak perempuan Aamir, Ira Khan, yang  mengaku pernah mengalami kemurungan.

Telah diketahui bahawa Kangana sering mencetuskan kontroversi di Bollywood kerana sindirannya. Malah, suatu masa dahulu bintang filem ini pernag mengkritik Aamir mengenai agama pada anak-anaknya.

IKLAN

Kangana Ranaut mengkritik Aamir Khan beberapa kali. Perkara ini diperburuk lagi ketika Ira Khan berbicara mengenai kesihatan mental di Instagram pada hari Sabtu, 10 Oktober 2020. Dia mengatakan bahawa dia telah menderita kemurungan selama empat tahun.

Setelah video wanita berusia 23 tahun itu menjadi viral, Kangana segera membalas di Twitter. Dia membandingkan kisah Ira dengan kehidupannya. Malah, pelakon berusia 33 tahun itu mengatakan betapa sukarnya bagi anak-anak yang berasal dari keluarga yang rosak.

“Pada usia 16 tahun saya menghadapi serangan fizikal, menjaga adik saya sendiri dan juga menghadapi kemarahan media. Terdapat banyak sebab untuk kemurungan tetapi umumnya sukar untuk anak-anak bagi keluarga yang rosak , sistem keluarga tradisional sangat penting, ”tulis Kangana seperti yang dipetik  dari Hindustan Timespada hari Rabu, 14 Oktober 2020.

Untuk makluman, Ira adalah anak kepada Aamir dan Reena Dutta yang berkahwin pada tahun 1986 dan bercerai pada tahun 2002. Selepas itu, Aamir Khan berkahwin semula dengan Kiran Rao. Tweet Kangana menunjukkan bahawa kemurungan Ira disebabkan oleh orang tuanya bercerai.